sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 25 Ocak 2024

Pedro Almodóvar'ın Tilda Swinton Başrollü İlk İngilizce Filminin Kadrosuna Yeni Yıldız Katıldı!

İspanyol film yapımcısı Pedro Almodóvar'ın ilk İngilizce dilindeki filmi olan "The Room Next Door"da, Julianne Moore ve Tilda Swinton başrolleri paylaşacak.

Tilda Swinton'ın ardından Julianne Moore'un da kadroya dahil olduğu Almodóvar'ın yapım şirketi El Deseo tarafından bu sabah doğrulandı. Yapım şirketinin paylaşımında, "Bu ünlü aktrisler, La Mancha'lı yönetmenin komutasında, anne ve kız arasında geçen bir dramada yer alacaklar. Film, ilkbaharda New York ve Madrid'de çekilecek ve yönetmenin İngilizce olarak çektiği ilk film olacak." denildi. Swinton ve Almodóvar daha önce kısa film "The Human Voice" üzerinde de birlikte çalışmışlardı.

"The Room Next Door", Almodóvar'ın 2021 yılında Venedik Film Festivali'nde prömiyer yapan "Parallel Mothers" adlı filminden bu yana ilk uzun metrajlı projesi olacak. "Parallel Mothers" filminde Penélope Cruz ve Milena Smit, kazayla hamile kalan ve doğum yapmak üzereyken hastane odasında tanışan bekar anneleri canlandırmıştı. Penélope Cruz bu film ile Venedik'te "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazanmıştı.

Yaklaşan film, ayrıca Almodóvar'ın son zamanlarda İngilizce dilinde film yapma konusundaki ikinci girişimi olacak. 2022'de, Almodóvar'ın Cate Blanchett'in başrollü "A Manual for Cleaning Women" adlı projeden çekildiği bildirilmişti. Almodóvar iptal edilmesi hakkında, "Benim için çok acı verici bir karar oldu. Uzun zamandır Cate ile çalışmayı hayal ediyordum. Dirty Films bu süre boyunca bana çok cömert davrandı ve heyecanla körleşmiştim, ancak ne yazık ki, bu filmi tam anlamıyla gerçekleştirebileceğimi artık hissetmiyorum." açıklamasını yapmıştı.

Kübra Karasu