sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 24 Ocak 2024

Ryan Gosling, Greta Gerwig ve Margot Robbie'nin Oscar'a Aday Gösterilmemesini Eleştirdi!

Ryan Gosling, Barbie filminin yönetmeni Greta Gerwig ve başrol oyuncusu Margot Robbie'nin iki önemli Oscar kategorisinde aday gösterilmemesine ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı.

'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' dalında aday gösterilen Ryan Gosling, Greta Gerwig'in 'En İyi Yönetmen' ve Margot Robbie'nin 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında aday gösterilmemesi sonrasında sert sözler sarf etti. Gosling'in aday gösterilmesi, birçok kişi tarafından filmin iki büyük yaratıcısının göz ardı edilmesi olarak eleştirildi.

"hayal kırıklığına uğradığımı söylemek yetersiz kalır" 

Gosling, "Bu yıl birçok harika film arasında meslektaşlarım tarafından aday gösterildiğim için son derece onur duyuyorum ve bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim, ama Ken adında bir plastik bebeği canlandırdığım için de inanılmaz derecede onur duyuyorum ve gururluyum. Fakat Barbie olmadan Ken olmaz ve tarih yazan, dünyaca ünlü bu filmin en büyük sorumluları olan Greta Gerwig ve Margot Robbie olmadan Barbie filmi olamazdı. Yetenekleri, cesaretleri ve dehaları olmadan filmdeki hiç kimsenin tanınması mümkün olmazdı. Kendi kategorilerinde aday gösterilmedikleri için hayal kırıklığına uğradığımı söylemek yetersiz kalır. Her şeye rağmen, bir iki ruhsuz, az giyimli ve çok şükür kasıksız oyuncak bebekle, bizi güldürdüler, kalplerimizi kırdılar, kültürü ilerlettiler ve tarih yazdılar. Onların çalışmaları diğer çok hak eden adaylarla birlikte tanınmalıydı. Bununla birlikte, bu kadar çığır açan bir film yapmada katkıda bulunan America Ferrera ve diğer inanılmaz sanatçılar için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Akademi'nin Greta Gerwig ve Margot Robbie'yi aday göstermemesi konusunda başka isimler de eleştirilerde bulundu:

MSNBC sunucusu Jennifer Palmieri, "Gerwig ve Robbie'nin göz ardı edilmesi... Hollywood'un kadınların sanatsal katkılarını göz ardı etmesi ve küçümsemesi hala çok kolay - YILIN EN BÜYÜK FİLMİNİ YAPMIŞ OLSANIZ BİLE!" 

Spor sunucusu Joey Wright, "BARBIE'den çıkarken eşime yaptığım şaka: 'Gosling aday gösterilecek ve Greta Gerwig ile Margot Robbie dışarıda kalacak'... ve bu şaka az önce gerçekleşti."

"filmin konusunu anladılar mı?"

Televizyon sunucusu Julie Stewart-Binks, "Greta Gerwig aday gösterilmedi mi? Bu nasıl mümkün olabilir? Margot Robbie aday gösterilmedi ama Ryan Gosling aday mı gösterildi? Herkes tüm zamanların en çok hasılat yapan filminin konusunu anladı mı?"

Köşe yazarı Brandon Friedman, "Greta Gerwig ve Margot Robbie'nin Hollywood'a milyarlarca dolar kazandıran ataerkillik hakkında bir film yapmasının ardından, filmdeki adam büyük bir ödüle aday gösterildi ve açıkçası ne beklediğimden emin değilim."

Barbie 'En İyi Film' kategorisi de dahil olmak üzere Oscar'a sekiz dalda aday gösterildi. 10 dalda aday gösterilen "Killers of the Flower Moon"un yıldızı Leonardo DiCaprio'nun da performansı beğenilmesine rağmen aday gösterilmemiş olması da aynı şekilde garip karşılandı.

Kübra Karasu