sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 11 Aralık 2023

Serinin Yönetmeni, "Dune 2" Vizyona Girmeden 3. Filmin Senaryosunu Neredeyse Tamamladığını Açıkladı!

Yönetmen Denis Villeneuve, Dune: Bölüm İki'nin vizyona girmesine kısa bir süre kala, serinin üçüncü ve son filmi için açıklama yaptı.

Variety'nin haberine göre, Güney Kore medyasıyla yakın zamanda yapılan bir basın toplantısında Villeneuve, Frank Herbert'in 1969 tarihli Dune serisinin devam romanı Dune Messiah temelinde oluşturulacak üçüncü filmin "şu anda yazıldığını, senaryonun neredeyse tamamlandığını ancak henüz bitmediğini" belirtti.

Yönetmen ayrıca "Bir üçüncü film yapma hayalim var... bu benim için tam anlamıyla mantıklı olurdu" dedi. Ancak, arka arkaya çekilen ilk iki Dune filmi gibi üçüncü filmin hemen yapılması söz konusu olmayabilir. Yönetmen, "Arrakis'e tam olarak ne zaman döneceğimi bilmiyorum. Güneşten biraz uzaklaşmak için önce bir dolambaçlı yol yapabilirim. Akıl sağlığım için arada başka şeyler üzerine çalışabilirim, ama hayalim bu gezegene son bir kez gitmek" diye ekledi.

Eğer ikinci film, ilk filmin yaptığı gibi yeterince gelir elde ederse Dune 3 için de çalışmalar hızlıca başlayabilir. Merakla beklenen Dune: Bölüm İki, 1 Mart 2024'te sinemalarda olacak.

Fragman

Kübra Karasu