sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 06 Şubat 2024

Türk Müziğinin Efsanesi Barış Manço'nun Hayatı Film Oluyor

Türk müzik tarihinin unutulmaz isimlerinden Barış Manço'nun renkli ve etkileyici hayat hikayesi sinemada izleyiciyle buluşacak.

Ünlü sanatçıların hayatlarından uyarlanan biyografik filmlere hem dünyada hem de Türkiye'de ilgi büyük. Müslüm, Bergen, Dilberay, Barış Akarsu "Merhaba", Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı filmlerinin ardından Cem Karaca'nın hayatını anlatan Cem Karaca'nın Gözyaşları filmi de geçtiğimiz günlerde izleyiciyle buluşmuştu. Sinemalarda 1.5 milyon kişi tarafından izlenen Ölümlü Dünya 2 filmi ile son dönemde adından söz ettiren TAFF Pictures da Türk müzik tarihinin efsane ismi Barış Manço'nun biyografisini sinemaya uyarlamak için kolları sıvadı. Yapımcı Cemal Okan, Barış Manço'nun ölüm yıl dönümünde Instagram üzerinden yaptığı paylaşımla filmin duyurusunu yaptı.

2 Ocak 1943 doğumlu Barış Manço, Anadolu rock müziğinin gelişimine önemli katkılarda bulunmuş, "Aynalı Kemer", "Dönence", "Gül Pembe" gibi ölümsüz eserlerin yaratıcısı olarak müzik tarihinde derin izler bırakmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı unvanına da sahip olan Manço, 1 Şubat 1999 tarihinde hayata veda etmişti.

Barış Manço filmi hakkındaki diğer ayrıntılar şimdilik açıklanmadı, yeni gelişmeleri Sinemaport.com'dan takip edebilirsiniz.

Kübra Karasu