sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 15 Eylül 2021

Warner Bros.'dan Ayrılan Christopher Nolan, Bir Sonraki Filmi İçin Universal'i Seçti!

Film yapımcısı Christopher Nolan, 2001 yapımı Memento'dan bu yana ilk kez Warner Bros. tarafından dağıtılmayacak bir film yapacak. Deadline'ın haberine göre; Universal Pictures, Nolan'ın J. Robert Oppenheimer'ın atom bombasının geliştirilmesini konu alacak filmini aldı. Nolan senaryoyu kendisi yazdı ve yönetecek. Universal'in galip çıkmasıyla birlikte film, 2022'nin ilk çeyreğinde üretime başlamaya yönelik de bir yeşil ışık yaktı. Deadline, Universal dışında MGM ve Sony Pictures'ın da bu yeni 2. Dünya Savaşı filmini finanse etmek ve dağıtmak için aday olduğunu bildirdi. 



Nolan'ın filmleri Insomina'dan beri en azından kısmen Warner Bros tarafından dağıtılıyordu. Nolan Paramount Pictures projesini Interstellar yapmak için imza attığında bile, Warner Bros.'un uluslararası dağıtımcı olarak anlaşmaya dahil edilmesini sağladı. Ancak tüm bunlar, WB'nin 2021 filmlerini sinemalarda ve dijital platform HBO Max'te yayınlama kararıyla değişti. Hareket duyurulduğunda Nolan, WB'nin kararı duyurmadan önce film yapımcılarından hiçbirine söylememe kararına özellikle kızarak, laflarını esirgemedi. Ayrıca HBO Max'i "en kötü yayın hizmeti" olarak adlandırmaya devam etti ve sıra bir sonraki filmini yapma zamanı geldiğinde başka bir şirketle anlaştı.

Warner Bros., geçmişte Nolan ve Clint Eastwood gibi yönetmenlere sadık olduğu için uzun süredir film yönetmeni dostu bir stüdyo olarak ün yapmıştı. Universal'ın, Nolan'ın çoğu filmi gibi hem kritik hem de ticari bir başarı olacağı kesin olan bir sonraki filmini nasıl ele aldığını görmek ilginç olacak. Nolan, Dunkirk'in onu tam anlamıyla Oscar çemberine koymasından çok sonra İkinci Dünya Savaşı'na geri dönerken, bu yeni stüdyo ile sonunda Oscar başarısını da bulabilir.