sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 27 Kasım 2023

Willem Dafoe, Tim Burton İmzalı "Beetlejuice 2"de Nasıl Bir Karakteri Canlandıracağını Açıkladı!

Tim Burton'ın merakla beklenen Beetlejuice (1988) filminin devamı, çekimlerin bitmesine sadece birkaç gün kala SAG-AFTRA ve WGA grevleri nedeniyle ertelenmişti. Usta oyuncu Willem Dafoe yeni röportajında, neredeyse çekimleri tamamlanan 80'lerin hit filmi Beetlejuice'in devamında nasıl bir karakteri oynayacağını açıkladı. 

Yorgos Lanthimos'un yeni filmi Poor Things'teki rolünü tanıtmak için Variety'e konuşan Dafoe, devam filminde rol aldığını onaylayarak, öteki dünyada bir doğaüstü polis rolünü üstleneceğini açıkladı. Bir zamanlar bir aksiyon filmi yıldızı olan karakterinin şimdi becerilerini öteki dünyada iyi bir şekilde kullanarak ölülerin düzenini sağladığını da ekledi:

"Henüz hiçbir görüntüyü izlemedim ama çekmesi eğlenceliydi. Ölülerin polislerinden birini oynuyorum, yani filmde bir ölüyüm. Karakterim hayattayken orta seviye bir aksiyon yıldızıymış ve bir kaza sonucu öbür tarafa gitmiş. Ama becerileri nedeniyle öteki tarafta dedektiflik yapıyor."

Yeni filmde Michael Keaton, Catherine O'Hara ve Winona Ryder, orijinal filmdeki rollerini yeniden canlandıracaklar, yeni katılanlar arasında ise Dafoe ile birlikte Jenna Ortega, Monica Bellucci, Justin Theroux ve gibi sevilen isimler yer alacak. İlk filmde Barbara ve Adam yeni evlenmişlerdir ve birbirlerine deliler gibi aşıklardır. Bir gün bir araba kazasında hayatlarını kaybederler. Bir anda kendilerini New England'daki evlerinde hayalet olarak bulurlar. Ölümleri üzerine ev satılır ve eve sahip olan yeni sinir bozucu aile ile yeni macera başlar. Orijinalinin devamı olacak yeni film de öteki dünya, doğaüstü olaylar ve yaşayan/ölülerin aynı mekanda bir arada bulunmasının mizahi zorlukları gibi temaları izleyiciyle buluşturacak.

Beetlejuice 2, 6 Eylül 2024 tarihinde sinemalarda olacak.

Kübra Karasu