sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 23 Eylül 2022

Xiran Jay Zhao'nun Çok Satan Kitabı "Iron Widow" Filme Uyarlanıyor!

Variety, yazar Xiran Jay Zhao'nun New York Times'ta çok satanlar listesine giren kitabı Iron Widow'un büyük ekran uyarlaması için hazırlandığını açıkladı.

Erik Feig'in Picturestart'ı Iron Widow film uyarlamasının haklarını aldı. Yazarın eseri hakkında bir film serisi planlandığı açıklandı. Senaryoyu Looking ve How To Get Away with Murder'a imzasını atan JC Lee kaleme alacak. Iron Widow, insanlığın uzaylı istilacılar tarafından eziyet gördüğü Huaxia'nın kurgusal dünyasında geçiyor.

Uzaylılara karşı en iyi silahları, pilot için bir erkek ve dişi eşleştirmesi gerektiren Chrysalises adlı deve dönüşen robotlardır. Ancak, bu eşleştirme eşit olarak oluşturulmaz, erkek pilotlar ünlüler gibi muamele görürken, kadın pilotlar cariye olarak hizmet etmelidir. Ayrıca, kadın pilotlar savaşlarda orantısız bir şekilde ölürler, yaşam güçleri de eşleri tarafından tüketilir.



Hikaye aynı zamanda MS 665 ile 705 yılları arasında hüküm süren Çin tarihindeki tek kadın imparatoru olan Wu Zetian'ın yükselişinin yeniden anlatımı. Ana karakter, as bir erkek pilot tarafından öldürülen kız kardeşinin intikamını almak için kendini "tek kullanımlık kadın cariye-pilot" olarak sunan 18 yaşındaki Zetian'dır. İntikamını en beklenmedik şekilde alır ve hesaba katılması gereken bir güç haline gelir. Ancak şimdi, aslında tek kurtuluş olabileceği halde, devlet için bir tehdit olarak görülmektedir.

Huaxia ulusu, Orta Çağ Çin'inin fütürist bir yeniden yorumu olarak karşımıza çıkarken, hikaye Çin İmparatoriçesi'ni de yeniden gündeme getirecek. Kitap, Suzanne Collins'in Açlık Oyunları ve Guillermo del Toro'nun Pasifik Kıyıları gibi eleştirmenler ve hayranlar tarafından büyük bir ilgi gören benzerleriyle de sık sık karşılaştırılıyordu. 14 dile çevrilen ve genç yetişkinler arasında oldukça popüler olan Iron Widow, 41 hafta boyunca en çok satanlar listesinde yer aldı.

Iron Widow'un yapımcılığını Picturestart'tan Jessica Switch, Julia Hammer ve Feig üstlenirken, Samie Kim Falvey yönetici yapımcı olarak görev yapacak. Projeye hiçbir oyuncu veya yönetmen henüz eklenmedi. Gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kübra Karasu