sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 23 Ocak 2024

Yeni "Jurassic World" Filmi Geliyor!

Universal Pictures, Jurassic World serisini yeniden hayata geçirecek.

2022'de vizyona giren "Jurassic World Dominion" filminin ardından iki yıl geçmesine rağmen Universal, en büyük serisi için yeniden çalışmalara başladı. Stüdyo, tamamen yeni bir Jurassic World filmi üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Yeni proje için stüdyo, 1993 yılında Steven Spielberg tarafından yönetilen orijinal "Jurassic Park" ve 1997 yapımı "Jurassic Park: The Lost World" filmlerinin yazarı David Koepp ile yeniden senaryoyu yazması için anlaştı. Koepp, 1996 yapımı orijinal "Görevimiz: Tehlike" filminden 2002'deki ilk "Spider-Man" filmine, 2008 yapımı "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" ve geçen yılki "Indiana Jones and the Dial of Destiny" dahil olmak üzere geniş bir yelpazeye sahip deneyimli bir senarist. 

Yazılan yeni senaryo, stüdyo tarafından oldukça beğenilmiş durumda. Bu da Universal'ın 2025 yılı için bir vizyon tarihi belirlemeyi düşündüğünü gösteriyor. Henüz bir yönetmenin projeye dahil olmadığı bilinse de, Jurassic World üçlemesini yöneten deneyimli ve ünlü yapımcı Frank Marshall ve Patrick Crowley bu projede yapımcı olarak yer alıyor. Steven Spielberg ise Amblin Entertainment aracılığıyla yönetici yapımcı olarak görev yapacak.



Kaynaklara göre bu yeni proje "yeni bir Jurassic çağı" başlatacak ve tamamen yeni bir hikaye sunacak. Bu durum, Jurassic World yıldızları Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard tarafından canlandırılan karakterlerin geri dönmeyeceğini, ayrıca orijinal Jurassic Park filmlerindeki Sam Neill, Laura Dern ve Jeff Goldblum tarafından oynanan karakterlerin de projeye dahil olmayacağını gösteriyor.

Jurassic serisi, Universal'ın film tarihindeki anahtar mücevherlerinden biri olarak kabul ediliyor. 1993'teki orijinal film, özel efektleri yeniden tanımlayarak pop kültüründe uzun süreli bir etki bıraktı. Altı film çekilen seri, dünya çapında 6 milyar dolardan fazla hasılat elde etti. Orijinal Jurassic Park, Michael Crichton'un 1990 tarihli romanından uyarlandı.

Kübra Karasu