sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 01 Mart 2024

Yeni Shakespeare Uyarlaması Geliyor: Al Pacino ve Jessica Chastain Başrol!

William Shakespeare'in eserleri bir kez daha sinemaya taşınıyor.

Immortal Beloved filmiyle tanınan Bernard Rose, Shakespeare'in King Lear eserinden uyarlanan yeni filmi "Lear, Rex…"i yazıp yönetecek. Al Pacino, baş karakter olarak karşımıza çıkarken, Jessica Chastain Goneril rolünde yer alacak. Oyun kadrosunu tamamlayacak diğer isimlerin yakında açıklanması bekleniyor. Al Pacino ve Chastain en son, Oscar Wilde’ın trajedisi "Salomé"nin sahneden beyaz perdeye uyarlamasında birlikte yer almışlardı.

Film, Barry Navidi tarafından üretiliyor ve Al Pacino ile Navidi'nin beşinci işbirliği olacak. İkili daha önce "The Merchant of Venice" (2004), "Wilde Salomé" (2011), "Salomé" (2013) ve son olarak Johnny Depp'in yönettiği "Modi" (2024) filmlerinde birlikte çalışmıştı.



"Lear, Rex…" filminde, yaşlanan bir kral, gelecekteki çatışmaları önlemek amacıyla topraklarını üç kızı arasında bölüştürür. Ancak onu seven genç kızını reddeder ve güvenini kötü niyetli kız kardeşlerine koyar; onlar da onu gücünden arındırarak korku ve deliliğin harap topraklarına mahkum ederler.

Merakla beklenen filmin çekimlerine yazın sonlarına doğru Los Angeles'ta başlanması bekleniyor.

Kübra Karasu