sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 07 Aralık 2023

Yıldız Oyuncu Kadrolu "Mevlana Mest-i Aşk"ın Vizyon Tarihi Açıklandı: Hande Erçel, İbrahim Çelikkol...

Yönetmen koltuğunda Hassan Fathi'nin oturduğu Mevlana Mest-i Aşk filminin vizyon tarihi açıklandı.

Başrollerini iki İranlı oyuncu Parsa Pirouzfar ve Shahab Husseini'nin paylaştığı ve Hande Erçel'in ilk sinema filmi olan Mevlana Mest'i Aşk'ın ilk tanıtımı, Kasım 2021'de yayınlanmış ve büyük ilgi görmüştü. Mevlana'nın hayatına yönelik farklı bir bakış açısı getirecek olan filmin vizyon tarihi sonunda belli oldu.

Mevlana ve Şems Tebrizi'nin hayatını anlatan Türk - İran ortak yapımı filmde; Parsa Piroufzar Mevlana Celaleddin Rumi'yi, Cannes Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazanan Shahab Husseini ise Mevlana'nın can dostu Şems Tebrizi'ye hayat veriyor. Hande Erçel 'Kimya Hatun', İbrahim Çelikkol 'İskender', Boran Kuzum 'Alaeddin', Selma Ergeç 'Kerra', Bensu Soral 'Meryem', Burak Tozkoporan 'Sultan Veled' karakterlerini canlandırıyor. Filmin kadrosunda ayrıca başarılı oyuncu Halit Ergenç de yer alıyor. 

Mevlana Mest-i Aşk 29 Mart 2024'te sinemalarda!

Konusu:

Mevlana’nın yakın dostu/gönül yoldaşı Şems-i Tebrizi’nin, geride hiçbir ipucu bırakmadan esrarengiz biçimde kayıplara karışması, başta Mevlana olmak üzere yakın çevresini oluşturan insanlarda yoğun bir endişeye yol açar. Talihsiz bir kaza mı gelmiştir Şems’in başına? Arada bir yaptığı gibi inzivaya mı çekmiştir kendini? Veya en kötüsü -sevenleri kadar hasımları da çok olduğundan- bir cinayete mi kurban gitmiştir?

Fragman

Kübra Karasu