sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 07 Şubat 2024

Yıldız Oyuncu Kadrolu "Zaferin Rengi" Filminden Fragman: Eşsiz Bir Dönem Hikayesi!

Merakla beklenen Zaferin Rengi filminden yeni fragman izleyiciyle buluştu.

1918-1923 döneminin işgal altındaki İstanbul’unda geçen ve Anadolu'da başlatılan direnişi anlatan bu etkileyici film, General Harington Kupası efsanesini ve Cumhuriyet tarihinin en büyük spor başarılarından birini odak noktasına alıyor.

Yıldızlar Geçidi

Filmde, Kubilay Aka, Fenerbahçe'nin kurucu üyesi ve efsane kaptanı Galip Bey'i, Gülper Özdemir ise Peyker karakteriyle ekranlara geliyor. Filmde ayrıca Sabri Toprak rolünde Nejat İşler, Topkapılı Cambaz rolünde Timuçin Esen, Mustafa Kemal Paşa rolünde Yiğit Özşener, Vera rolünde Gonca Vuslateri ve Halide Edib Adıvar rolünde Birce Akalay izleyiciyle buluşacak.

Zaferin Rengi Filminin Konusu Ne?

Zaferin Rengi, eşsiz dostlukları, benzersiz bir aşkı ve nefes kesen spor müsabakalarını işliyor. Film, dönemin zorluklarına karşı direnen insanların ve sporcuların mücadelesini gözler önüne seriyor. İşgal altında bir İstanbul. Yorgun, yoksul, esir bir halk. Fenerbahçe’nin kurucularından ve ilk kaptanlarından Galip Kulaksızoğlu cepheden döndüğünde, geleceğe, futbola ve vatanın kurtuluşuna dair tüm umutlarını yitirmiş bir Türk gencidir. Galip’i dönüştüren kuvvet, Çanakkale Savaşı’nın kahraman kumandanı Mustafa Kemal Paşa olacaktır. Mustafa Kemal Paşa Fenerbahçe kulübünü ziyaretinde, gençlere Fenerbahçe’nin misyonunu gösterir. Bu misyon, futbolun insanlar üzerindeki kenetleyici etkisini kullanarak halka moral aşılamak ve milli şuur ve birliği güçlendirmektir. Fenerbahçe, düşman kuvvetlerinin takımlarıyla oynadığı başarılı müsabakalarla halkın zafere olan inancını pekiştirirken, milli hareketin İstanbul’daki istihbarat ve lojistik ağı olan Mim Mim Cemiyeti ile yaptığı operasyonlarla da Anadolu’daki mücadeleye büyük katkılarda bulunur. İngilizlerin son bir zafer ihtimali olarak gördükleri Harington kupa maçını da kazanarak, ülkemize futbol tarihimizin en büyük zaferlerinden biri olan Harington Kupasını armağan eder.

Abdullah Oğuz'un yönetmen koltuğunda oturduğu Zaferin Rengi, 16 Şubat'ta sinemalarda vizyona girecek. 

Yeni Fragman

Kübra Karasu