sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 14 Şubat 2024

Yönetmenden Açıklama: "Dune" Serisinin Silinen Sahnelerini İzleyebilecek miyiz?

Dune: Part Two yaklaşırken yönetmen Denis Villeneuve'dan hayranları üzecek açıklamalar geldi.

Dune serisinin ikinci filminin vizyona girişine bir aydan az bir süre kala birçok sinemasever yurtdışında ilk filmin 4K UHD kopyalarına yöneliyor. Genellikle fiziksel sürümlerin ekstralarına en azından bazı silinmiş sahnelerin eklenmesi beklenirken, Dune için bu durum söz konusu olmadı. Yaklaşan devam filmi Dune: Part Two'u tanıtmak üzere Collider ile yapılan bir röportajda Denis Villeneuve, son halinde görmediğimiz silinen sahnelerin izleyiciyle buluşup buluşmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu:

"Bir şeyin filmde yer almaması, onun öldüğü anlamına gelir. Ben sevgililerimi öldürürüm ve bu benim için acı vericidir. Bazen sahneleri çıkarırım ve ‘Bunu nasıl kesiyorum’ diye düşünürüm. Kendimi bir samuray gibi karnımı yararken hissederim. Bu acı verici, bu yüzden öldürdüğüm şeyleri geri getirip bir Frankenstein yaratmaya ve öldürdüklerimi yeniden canlandırmaya gidemem. Bu çok acı verici. Öldüyse, bir nedenle öldü. Evet, bu acı verici bir proje ama benim işim bu. Film önceliklidir. Montaj odasında çok katıyım. Egoma değil, filme odaklanıyorum.”



Yönetmen filmde neyin kalıp neyin gideceğine ve bir filmin ne kadar sürecek olması gerektiğine dair kararının ardındaki düşünce hakkında da konuştu:

"Bir filmin süresi, benim için, hikayenin ihtiyacı olan şeye dayanır. Hayatımda bazen 75 dakikalık filmler yaptım. Benim için süre, anlatım hikayesiyle ilgilidir ve filme bir ivme, aradığım bir enerji katmak istedim ve bu sürenin mükemmel olduğunu düşündüm... Fiziksel süresi ne olursa olsun, filmi izlerken yaşadığınız deneyim ve hissettiğiniz şey önemlidir. Bazen beş dakikalık bir filmden sıkılabilirsiniz ama bazen üç veya dört saat süren ama orada sonsuza kadar yaşayabileceğiniz filmler de olur. Yani, mükemmel süreyi bulmalısınız ve ben de bunu yapmaya çalıştım."

"Dune: Part 2"nin süresi, ilk filmden yaklaşık 10 dakika daha uzun olacak. Merakla beklenen film, 1 Mart'ta sinemalarda vizyona girecek.

Fragman

Kübra Karasu