sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 15 Eylül 2021

"Yönetmenlerle Film Söyleşileri", Yönetmen Nazif Tunç ve Karınca Filmi ile Yeniden Başlıyor!

Film Yapımcıları Meslek Birliği, 5. yılına girdikleri "Yönetmenlerle Film Söyleşileri" etkinliğinin, yönetmen ve yapımcı Nazif Tunç ve Karınca filmi ile yeniden başlayacağını duyurdu.



Birçok festivalde seyirciyle buluşan Karınca filmi, 20 Eylül Pazartesi Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda izleyiciyle buluşacak. Karınca filminin yönetmenliğini de üstlenen Nazif Tunç, senaryoyu Halil Karaata ile beraber kaleme aldı. Filmin oyuncu kadrosunda; Jale Arıkan, Birgen Engin, Halit Karaata, Hacer Kızılhan ve Oktay Dal gibi başarılı isimler yer alıyor.

Maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecek olan etkinliğe girişler -sinemalarda olduğu gibi- aşı kartı ve 48 saat önce yapılan PCR testi gösterilerek yapılacak.

Karınca Filminin Konusu Nedir?

Şemsi, uzun yol şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan genç bir adamdır. Bir gün dağ yolundan geçerken Fidan adında genç bir kız rastlayan Şemsi, kıza yardımcı olabilmek için onu İstanbul'a götürür. Ancak kısa bir süre sonra Fidan'ın teröristler tarafından ayartıldığını ve onun canlı bomba eylemlerinde kullanılacağını öğrenir. Fidan'ı İstanbul'a getirmekle genç kadının gerçekleştireceği katliamda sorumluluğu olduğunu düşünen Şemsi, eylem gerçekleşmeden önce Fidan'ı bulup onu terör örgütünden kurtararak, ailesinin yanına götürmeye karar verir.