sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Oyuncu Haberleri 07 Mart 2024

2023'ün En Çok Kazanan Oyuncuları: Adam Sandler, Margot Robbie...

Adam Sandler, 2002 yılından bu yana ilk kez Forbes dergisinin en çok kazanan oyuncular listesinin zirvesine çıkarak hayranlarını şaşırttı. Dergi, Sandler'ın 2023 yılında, özellikle Netflix ile yaptığı karlı anlaşma sayesinde 73 milyon dolar kazandığını açıkladı. Geçen yıl, Netflix için komedi devam filmi Murder Mystery 2 ve aile filmi You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah'da başrol oynadı, animasyon filmi Leo'da ise ana karakteri seslendirdi. Ayrıca suç komedisi The Out-Laws'ı üretti ve şu anda bilim kurgu draması Spaceman'da rol alıyor. Twitter'da hayranlar konuyla ilgili, "Adam Sandler'ın Tom Cruise'tan daha fazla kazanması beni kelimenin tam anlamıyla sözsüz bıraktı." ifadelerini kullandı.

En çok kazanan oyuncular listesinde ikinci sırada Barbie'yle geçtiğimiz yıla damga vuran, Wes Anderson imzalı Asteroid City'de de rol alan ve Emerald Fennell'in Saltburn'ünü üreten Margot Robbie yer alıyor. Ünlü yıldızın geçtiğimiz yıl 59 milyon dolar kazandığı tahmin ediliyor.

Listede üçüncü sıraya yerleşen Tom Cruise, sevilen aksiyon serisi Görevimiz Tehlike'nin devam filmi Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One ve bir önceki yıl izleyiciyle buluşan Top Gun: Maverick filmi için elde ettiği akış gelirleriyle 45 milyon dolar kazandı. Dördüncü sırayı ise Barbie'de Robbie'nin karşısında rol alan Ryan Gosling ve hem Air hem de Oppenheimer'da rol alan Matt Damon yer alıyor. İkilinin yıllık kazancı ise 43 milyon dolar.

2023 listesinde altıncı sırada yer alan Jennifer Aniston, Murder Mystery 2'de Sandler ile birlikte başrol oynamasının ve Apple TV+'ın The Morning Show'unda başrolde yer almasının yanı sıra Friends'ten aldığı sağlam telif hakları sayesinde 42 milyon dolar kazandı. Yedinci sırada, Leonardo DiCaprio ve Jason Statham 41 milyon dolar (32 milyon sterlin) ile yer aldı. DiCaprio, Martin Scorsese'nin Oscar adayı Killers of the Flower Moon filminde başrol oynadı, Statham ise Operation Fortune: Ruse de Guerre, Fast X, Meg 2: The Trench ve Expend4bles gibi filmlerle yoğun bir yıl geçirdi.

Listede dokuzuncu olan Ben Affleck, kendi şirketi Artists Equity tarafından üretilen Air'deki başrolü ve Dunkin Donuts ile yüksek profilli bir reklam anlaşması sayesinde tahmini 38 milyon dolar kazandı. Onuncu sırada yer alan Denzel Washington ise, özellikle aksiyon-gerilim devam filmi The Equalizer 3'ün başarısı sayesinde 24 milyon dolar kazandı.

2022'de Forbes'un en çok kazanan aktörler listesinin zirvesinde Tyler Perry yer almıştı. Bundan önceki üç yıl boyunca ise Dwayne Johnson, Hollywood'un en çok kazanan aktörü olmuştu.
 

2023'ün En Çok Kazanan Oyuncuları: TOP 10

10. Denzel Washington ($24M)

9. Ben Affleck ($38M)

8. Jason Statham ($41M)

7. Leonardo DiCaprio ($41M)

6. Jennifer Aniston ($42M)

5. Ryan Gosling ($43M)

4. Matt Damon ($43M)

3. Tom Cruise ($45M)

2. Margot Robbie ($59M)

1. Adam Sandler ($73M)

Kübra Karasu