sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 05 Ocak 2024

2024'ün İlk Gişe Lideri Geçen Yılı da Zirvede Kapatan Animasyon Serisi Oldu: Rafadan Tayfa 4!

Geçen yıl ülkemizde sinemalarda en çok izlenen yapım sevilen serinin üçüncü filmi olan Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa oldu. Seri 2024'te de iyi bir başlangıç yaparak "Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör" filmiyle bu yılın ilk gişe lideri olmayı başardı.
 

Türk sinema tarihinin en çok izlenen animasyon serisi olmayı başaran "Rafadan Tayfa"nın merakla beklenen yeni filmi "Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör" de gişede zirvede başladı. 500 bini aşkın sinemaseverin salonlardaki yerini aldığı yılbaşı hafta sonunda film, 250 bini aşkın seyirci tarafından izlenerek yeni yılın ilk gişe lideri oldu.

ISF Film Prodüksiyon ve TRT ortak yapımı "Rafadan Tayfa" serisinin dördüncü filminde ekip bu defa, Ajan ve adamları tarafından kontrolden çıkarılmış olan Hayrimatör’ü kurtarmak için bir araya gelecekler. Yeni filminde diğer filmler gibi gişede rekor kırması bekleniyor.



2023'ün başlarında vizyona giren "Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa" yaklaşık 3 milyon izleyici tarafından sinemalarda seyredilerek 2023 yılının en çok izlenen filmi olmayı başarmıştı. Serinin en çok izlenen filmi "Rafadan Tayfa Göbeklitepe" ise pandemi öncesi 2019 sonunda vizyona girerek yaklaşık 3,5 milyon izleyici tarafından sinemalarda seyredildi.

"Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör"de kahramanımız Hayri’nin Zobi yardımıyla tasarladığı yüzyılın icadı Hayrimatör kötülerin eline geçmesin diye verilen mücadeleyi anlatacak. Hayri, Kamil, Akın, Sevim, Hale ve Mert yeni filmde yine maceradan maceraya koşacak. İsmail Fidan'ın hem yönetmenliğini yaptığı hem de müziklerini hazırladığı filmin senaryosunu Arzu Yurtseven kaleme aldı.

"Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör" şimdi sinemalarda!

Kübra Karasu