sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 11 Ocak 2023

25. Yıldönümünü Kutlayan "Titanic" Sinemalarda Yeniden Vizyona Girecek!

James Cameron imzalı Titanic, yirmi beşinci yıl dönümünü kutlamak için yeniden düzenlenmiş versiyonuyla beyaz perdeye geri dönüyor.

Paramount Pictures'ın açıklamasına göre Titanic, bu yıl Sevgililer Günü'nden önce 10 Şubat Cuma günü sınırlı bir süre için sinemalarda vizyona girecek.

Jack (Leonardo DiCaprio) ve Rose'un (Kate Winslet) aşk hikayesi, 2012 yılında sinemalarda ikinci kez yeniden gösterime girmişti. 2012'de yeniden gösterime giren film, açılış haftasında 67 milyon dolarlık rekor bir hasılat elde etti ve 2017'de Titanic, 20. yıl dönümü kutlamaları için bir kez daha beyaz perdeye çıktı. Filmin yıl dönümünü sinemalarda göstererek kutlama geleneğini sürdüren filmin yeniden düzenlenmiş 3D 4K gösterimi, Disney'in 2022'de Barselona'daki CineEurope sunumunda duyuruldu.



Titanic, 1997'deki ilk çıkışından bu yana izleyicilerin favorisi olmayı başardı. Şuanda yıldız isimler haline gelen DiCaprio ve Winslet'in kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Batan bir gemide karşılaşan talihsiz aşıkları anlatan aşk ve felaket filmi, "En İyi Yönetmen", "En İyi Özgün Şarkı", "En İyi Film", "En İyi Kurgu", "En İyi Sanat Yönetmenliği", "En İyi Kostüm Tasarımı" ve "En İyi Sinematografi" dahil olmak üzere 11 galibiyetle Oscar'ları domine etti. Film 25 yıl sonra bile övgüler almaya devam ediyor ve 2,2 milyar dolar ile tüm zamanların en çok hasılat yapan filmler listesinde 3. sırada yer alıyor. 

Titanic'i yazan, yöneten ve yapımcılığını üstlenen isim James Cameron'dı. Diğer ortak yapımcılar arasında Jon Landau ve baş yapımcı Rae Sanchini yer alıyor. Titanic'in başrollerinde Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, Gloria Stuart, David Warner, Victor Garber ve Bill Paxton yer alıyor.

Titanic, 10 Şubat Cuma günü yeniden sinemalarda!

Kübra Karasu