sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 08 Eylül 2023

8 Eylül 2023 Cuma Günü Vizyona Giren 8 Yeni Film: Kar ve Ayı, Bulutların Üstünde...

Bugün sinemalarda 8 yeni film gösterime girdi.

1. Kar ve Ayı

Tür: Dram
Dağıtım Şirketi: Başka Sinema

47. Toronto Uluslararası Film Festivali'nde dünya prömiyerini gerçekleştiren Merve Dizdar başrollü Kar ve Ayı filmi Türkiye, Almanya ve Sırbistan ortak yapımı. Filmin çekimleri 2020 yılında Artvin’in Şavşat bölgesinde kış döneminin zorlu şartlarında gerçekleştirilmişti. Psikolojik gerilim unsurlarıyla öne çıkan Kar ve Ayı, kışın bitmek bilmediği uzak bir kasabaya atanan genç bir hemşirenin oradaki ilişkileri, sır ortaklıkları ve şüpheyle yüzleşme hikayesi anlatılıyor.

2. Bulutların Üstünde


Tür: Dram/Komedi
Dağıtım Şirketi: Chantier

Bulutların Üstünde, gazetecilik kariyerine yoldaşı olacak gizemli bir adamla başlayan Gökhan'ın hikayesini anlatıyor. Gökhan, bir haber için yola çıktığında arabası ıssız bir arazide bozulur ve yoluna devam edemez. Bu çaresiz anında, karşısına çıkan gizemli bir adamla tanışır. Ne yapacağını bilemeyen Gökhan, bu yabancıyla birlikte yola koyulur ve beraberinde beklenmedik olayların içerisine sürüklenirler. Deniz Çınar'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerini Cemal Hünal, Ruhi Sarı, Kerim Aydemir, Gamze Karababa ve Özge Aydın gibi sevilen oyuncular paylaşıyor.

3. Sympathy for the Devil (Şeytana Sempati)

Tür: Gizem/Aksiyon
Dağıtım Şirketi: Özen Film

Sympathy for the Devil, "Yolcu" olarak bilinen gizemli bir adamın sürücülüğünü yapmak zorunda olan "Sürücü"nün, kendisini yüksek riskli bir kedi fare oyununda bulmasını konu alıyor. Yuval Adler'in yönettiği ve Luke Paradise'ın yazdığı filmde "Yolcu" olarak Nicolas Cage ve "Sürücü" olarak ise Joel Kinnaman izleyiciyle buluşacak.

4. The Eternal Daughter (Sonsuz Sır)

Tür: Dram/Gizem
Dağıtım Şirketi: Bir Film

Bir sanatçı ve yaşlı annesi, artık bir otele dönüşmüş olan eski aile evlerine döndüklerinde, uzun süredir saklı kalmış sırlarla yüzleşirler. Tilda Swinton'ın muazzam ve derinlikli performansıyla, Joanna Hogg'un bu son filmi, ebeveyn ilişkileri ve geride bıraktıklarımıza dair sarsıcı ve büyüleyici bir hikaye sunuyor.

5. Smugglers (Kaçakçılar)

Tür: Suç/Aksiyon
Dağıtım Şirketi: CGV Mars

Güney Korke yapımı Smugglers, denizden geçinen bir ailenin çevreye fabrikaların kurulması sonrası mecburen başladıkları kaçakçılık işinin boylarını aşan bir seviyeye gelmesini izleyiciyle buluşturacak.

6. The Little Alien (Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu)

Tür: Animasyon
Dağıtım Şirketi: CGV Mars

Danimarka yapımı animasyon, ailesi boşanmış olan Allen'nın babasıyla bir apartmana taşınmaları ve sonrasında gelişen olayları anlatıyor.

7. Şeytanın Elçileri

Tür: Korku
Dağıtım Şirketi: CJ ENM

Özlem Yeşilyurt'un yönettiği Şeytanın Elçileri, bin yılda bir denk gelen bir ayini yapmaya karar veren bir grup arkadaşın başlarına gelen korkunç olayları izleyiciyle buluşturacak.

8. The Nun 2 (Dehşetin Yüzü 2)

Tür: Korku
Dağıtım Şirketi: TME Films

The Nun 2, Michael Chaves tarafından yönetilen ve Akela Cooper tarafından yazılan film, Korku Seansı Evreni serisinin dokuzuncu filmi. James Wan ve Peter Safran'ın projenin ortak yapımcılığını üstlendiği The Nun serisinin ikinci filmi, Rahibe Irene'in şeytan rahibe Valak ile bir kez daha yüz yüze gelmesini konu alıyor.

Kübra Karasu