sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 29 Mart 2024

Ahmet Mümtaz Taylan, Necip Memili ve Zeynep Çamcı Başrollü "Arap Kadri"den Yeni Fragman!

Merakla beklenen Arap Kadri uyarlamasından yeni fragman izleyiciyle buluştu.

Tekin Aral'ın öykülerini yazdığı ve 70'li ve 80'li yıllarda karikatür dergisi Fırt'ta yayınlanan Arap Kadri, Ahmet Mümtaz Taylan başrollüğünde sinemaya uyarlandı. Merakla beklenen uyarlamanın yönetmen koltuğunda ise Altın Portakal Ödülü sahibi Emre Kavuk oturuyor.

Ahmet Mümtaz Taylan'ın Arap Kadri'yi, Necip Memili'nin Tarzan'ı ve Zeynep Çamcı'nın Arap Kadri'nin kızını canlandırdığı filmin kadrosunda ayrıca Yalçın Hafızoğlu, Melis İşiten, Birgül Ulusoy, Taner Turan, Cem Zeynel Kılıç, Hira Koyuncuoğlu ve Neslihan Yeldan gibi sevilen isimler yer alıyor.

Arap Kadri’nin en önemli özelliği özgürlüğüne son derece düşkün olmasıdır. Ormanda yaşar, pek kural tanımaz. Ormanda ise, Tarzan’ın kurduğu bir düzen vardır. Aslında şehir hayatına uyum sağlayamayan Arap Kadri, ormana gelince de düzenli yaşamaya çalışan canlıları görünce, bu düzene çomak sokar. Hikayelerde Tarzan ile aralarındaki çatışmanın en temel sebebi de buradan kaynaklanıyordu. Fragmanda görüldüğü üzere bu çatışmalara ek olarak filmde Arap Kadri'nin kızının isteme töreni nedeniyle yaşadığı doğayı bırakmasıyla yeni maceralara sürüklenecek.

Arap Kadri, 19 Nisan'da sinemalarda vizyona girecek!

Fragman
 
Kübra Karasu