sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Eleştiri 14 Ekim 2021

Altın Portakal'ın Suyu Çıkmış, YAZIK...

Sinema sektörüne girdiğim andan itibaren hep orada olmak istedim. Altın Portakal Film Festivali nice başarılı işler ödüllendirildi, kimler geldi, kimler geçti o festivalden.

16 ay kapalı kalan sinema sektörü için mükemmel bir haberdi Antalya Film Festivali'nin bu sene de yapılacak olması. Heyecanlandırmıştı!

Festival daha başlamadan ilk skandal her yerde haber oldu. Belki benim cahilliğim ama adını daha önce duymadığım bir müzisyen Gaye Su Akyol Türkiye'nin en prestijli organizasyonda jüri koltuğuna oturmuştu.

Doğal olarak ben dahil sinema sektöründen bir çok kişi tepki gösterdi.

Gelelim ödül gecesine...



Müzisyenden jüri üyesi olur da, TV yıldızından neden ödül vermeyen olmasın diye düşünen portakalın yöneticileri Tamer Karadağ'a ödül verdirtti. Ödül alan Nihal Yalçın ödül aldığı filmi konuşmadı, sanatı konuşmadı, Türkiye'de ki sinema sektörünün problemlerini konuşmadı. Daha ödülünü almadan İstanbul Sözleşmesi'nden konuşmaya başladı. İnsanların tepkileri, eleştirileri, protestoları en doğal hakları tabi ki yapalım. Ama her şeyin bir yeri bir zamanı bir adabı olması lazım. O organizasyon adından da anlaşılacağı üzere bir film organizasyonu. Bu ülkede film çeken yapımcıların sorunlarını neden konuşmadı? Bu ülkede sinemaya emek veren set işçilerinin sorunları neden konuşulmadı? Bu ülkede sinema salon işletmecilerinin sorunları neden konuşulmadı? Bu güzelim ülkemde sinemaya dair o kadar çok sorun varken öncelik İstanbul Sözleşmesi mi olmalıydı ?  

Organizasyonun ismi Altın Portakal Film Festivali, jürisi müzisyen, ödül veren TV yıldızı, ödül alan siyasetçi olmuş!

Levent Cengizhan