sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 08 Ocak 2024

"Aquaman ve Kayıp Krallık" DC'nin 2023 Filmi "The Flash"ı Gişede Geride Bıraktı

Jason Momoa'nın başrolünde yer aldığı ve James Wan'ın yönettiği "Aquaman ve Kayıp Krallık", DC Genişletilmiş Evreni'nin son filmi olarak dikkat çekiyor. Film, özellikle Çin'deki güçlü performansı sayesinde beklenenden daha iyi bir gişe başarısı elde ediyor. "Aquaman 2", şimdiden ABD'de 100 milyon dolar, dünya genelinde ise 300 milyon dolar hasılatı aşmış durumda. Film toplamda 334 milyon dolarlık bir küresel hasılata ulaştı. IMAX formatında özellikle başarılı olan film, bu formatta 30 milyon doların üzerinde hasılat elde etti.

"Aquaman 2", "The Marvels" ve "The Flash" gibi son zamanlardaki süper kahraman başarısızlıklarını aşarak, sırasıyla 205 milyon dolar ve 270 milyon dolarlık küresel hasılatları geride bıraktı. Film şimdi, 2022'nin "Black Adam"ını, 393 milyon dolarlık hasılatını geçmeyi hedefliyor.



James Wan'ın yönettiği ve DCEU'daki perde arkası değişikliklerden etkilenen "Aquaman 2", 400 milyon doları aşan bir final hasılatı elde etmeye hazırlanıyor. "Aquaman 2", 2013'te Zack Snyder'ın "Man of Steel" filmiyle başlayan DCEU'yu sonlandıran yapım olacak. DCEU, 2025'te James Gunn'ın "Superman: Legacy"si ile DC Evreni olarak yeniden başlatılacak.

200 milyon doların üzerinde bir bütçeyle üretilen "Aquaman 2", muhtemelen son kez Jason Momoa'nın başrolünde olduğu bir film. Momoa, karakteri ilk olarak 2017'deki "Justice League" filminde canlandırmış ve 2018'de büyük gişe başarısı elde eden ilk "Aquaman" filmiyle rolünü tekrarlamıştı. James Wan'ın yönettiği ve 1.1 milyar dolarlık küresel hasılatıyla tüm zamanların en yüksek hasılat yapan DC filmi olan "Aquaman"ın ardından, "Aquaman 2" bu miktarın sadece bir kısmını kazanacak gibi görünüyor. 

"Aquaman 2" şimdi sinemalarda!

Kübra Karasu