sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 23 Aralık 2022

“Avatar: The Way of Water” Dünya Çapında Gişede 600 Milyon Doları Aştı!

Deadline'ın Avatar: The Way of Water'ın çarşamba günü gişede 609,7 milyon dolar kazandığını bildirmesiyle dünya çapında dalgalar yaratmaya devam ediyor. Film Amerika'dan toplam 183 milyon dolar ve diğer ülkelerden toplam 426,8 milyon dolar kazandı.

Film, uluslararası alanda da büyük başarı görmeye devam ediyor; en büyük pazarı, büyük COVID salgınlarına rağmen ek 70,5 milyon dolar kazanan Çin ve 37 milyon dolar ile Fransa takip ediyor. Film ayrıca, Hindistan'dan 26.5 milyon $ ve Almanya'dan 26.1 milyon $'lık bilet satışının yanı sıra 32.1 milyon $ ile Kore'de önemli bir ilgi görüyor.

Avatar 2 Türkiye'de de binlerce izleyiciyi sinema salonlarında buluşturdu. İlk hafta sonunda yaklaşık yarım milyon kişi tarafından sinemalarda izleyiciyle buluşan yapım toplam ₺33.496.278 hasılat elde etti. 

İlk filmdeki olaylardan on yıldan fazla bir süre sonra geçen Avatar: The Way of Water, Jake Sully, Neytiri ve Albay Miles Quaritch rollerini yeniden canlandıran Sam Worthington, Zoe Saldaña ve Stephen Lang ile birlikte yönetmen Cameron'ın dönüşünü gösteriyor. Sigourney Weaver yeni bir karakter olarak geri dönüyor ve Kate Winslet, Cliff Curtis ve Edie Falco gibi birkaç yeni oyuncuyla birlikte rol alıyor.

Avatar: The Way of Water şimdi sinemalarda!

Kübra Karasu