sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 27 Aralık 2022

“Avatar: The Way of Water” Dünya Gişesinde 855 Milyon Doları Aştı!

James Cameron'ın merakla beklenen devam filmi Avatar: The Way of Water, 15 Aralık'ta yayınlanmasından bu yana gişeleri altüst etmeye devam ediyor.

Küresel gişede 435 milyon dolarlık etkileyici bir açılış hafta sonuna imza attı. Kazançları devam ettiren film, küresel gişede 855,4 milyon doları geçti. Filmin yıl sonuna kadar 1 milyar doları geçmesi bekleniyor. Bu yıl boyunca 1 milyar doları geçmeyi başaran diğer iki film Top Gun: Maverick ve Jurassic World: Dominion'dı.

Film Türkiye gişelerinin de zirvesinde yer alıyor. 1 milyonu aşkın kişi tarafından sinemalarda seyredilen yapım yaklaşık 75 milyon tl hasılat elde etti.

Yapım aşaması 13 yıl olan devam filminin önünde devasa bir görev var çünkü ikonik 2009 yapımı Avatar şu anda 2,9 milyar doları aşan gişe hasılatı ile tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi. Yönetmen James Cameron'ın da açıkladığı gibi filmin kar elde etmesi için tüm zamanların en çok hasılat yapan 3 veya 4. filmi olması gerekiyor.

Avatar: The Way of Water'da Zoe Saldaña, Sam Worthington, Stephen Lang, Joel David Moore ve Sigourney Weaver'ın ilk filmdeki rollerini yeniden canlandırıyor. Seriye yeni katılan isimler arasında ise Kate Winslet, Cliff Curtis, Edie Falco, Jermaine Clement, Britanya Dalton, James Flatters, Bailey Bass, Jack Champion yer alıyor.

Avatar: The Way of Water şu anda sinemalarda.

Kübra Karasu