sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 17 Kasım 2021

Brian Cox, Aile Drama Filmi "Glenrothan" İle İlk Yönetmenlik Denemesini Yapacak!

Emmy ödüllü usta aktör Brian Cox, 75 yaşında ilk uzun metrajlı film yönetmenliğini yapmaya hazırlanıyor.

Brian Cox'un anavatanı İskoçya'ya bir "aşk mektubu" olduğu söylenen Glenrothan'da, Cox hem başrol oynayacak hem de filmi yönetecek. Film, annelerinin cenazesinin olduğu gün, babalarıyla şiddetli bir tartışmanın ardından iki erkek kardeşten küçüğü Amerika'ya taşınmak için evlerini terk eder. Film, iki ayrı kardeşin hikayesini anlatacak. Kırk yıl sonra, kardeşler nihayet aile şirketini kurtarmak için İskoç topraklarında tekrar bir araya gelirler: Glenrothan İçki Fabrikası. Glenrothan'ın aynı zamanda bir aile ve bağışlama hikayesi olduğu da söyleniyor.

İskoçya'ya duyduğu saygıyı belirten Cox, filmle ilgili yaptığı açıklamada, “Vatana olan derin sevgimi göstermek için tüm unsurları birleştiren bir film yapmak istiyorum.” ifadelerini kullandı. Film, İskoç aktör ve yazar David Ashton ve senarist Jeff Murphy tarafından kaleme alındı. Glenrothan, Lionsgate ve Londra merkezli prodüksiyon şirketi Nevision tarafından üretiliyor. 



Yapımcı Neil Zeiger, Brian Cox'u projeye dahil etme konusunda, “Glenrothan, Brian düşünülerek tasarlandı, kuşkusuz kendi kuşağının en güçlü aktörlerinden biri. Ancak onunla kamera önünde çalıştığım için engin bilgisinin ve vizyonunun eğer kendisi yönetirse filmi daha da ileri taşıyacağını düşünüyorum.” açıklamasını yaptı. 

Şu anda Glenrothan hakkında oyuncu kadrosu, yapım başlangıç ​​tarihi veya çıkış tarihi gibi pek çok detay bilinmiyor. Film hakkında yeni gelişmeleri öğrenmek için Sinemaport'u takip edebilirsiniz.

Kübra Karasu