sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 21 Kasım 2022

"Çığlık" Serisine İmza Atan Ekip, 1981'de Çıkan "New York'tan Kaçış" Filmini Yeniden Çekecek!

Çığlık serisine imza atan Radio Silence, bir sonraki filmini buldu.

Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett ve yapımcı Chad Villela'dan oluşan Radio Silence, korku ustası John Carpenter tarafından yönetilen 1981 aksiyon klasiği Escape From New York'un uzun zamandır beklenen yeniden başlatılmasını yönetecek. Deadline'a göre, 20th Century Studios da projeye bağlı.

Üçlü aynı zamanda The Picture Company'de ortakları Andrew Rona ve Alex Heineman ile birlikte yapımcılık yapacak. Carpenter ayrıca, yeniden başlatmada baş yapımcı olarak önemli bir rol oynamak için geri dönecek. Picture Company'nin orijinal filmin haklarını elinde bulunduran StudioCanal ile genel bir anlaşması var. Bildirildiğine göre, şu anda bir senarist arayışı devam ediyor.



Orijinal New York'tan Kaçış filminde Kurt Russell, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nı maksimum güvenlikli bir hapishaneye dönüştürülen suçlarla dolu bir Manhattan'dan kurtarması gereken huysuz, sert bir özel kuvvet askeri olan Snake Plissken olarak rol aldı. Film, 1970'lerin sonlarındaki film ikonlarından oluşan bir kadroya sahipti. New Line Cinema 2007'de aynı filme bir yeniden yapım geliştirmeye çalıştı, ancak proje hiçbir zaman hayata geçmedi.

Radio Silence için, Escape From New York'un yeniden başlatılması, üçlünün birlikte yaptığı uzun bir proje serisinin sonuncusu olacak. Bununla birlikte, Radio Silence en çok yüksek profilli korku filmini yönetmesiyle tanındığından, türde hafif bir sapma olacak gibi görünüyor. En dikkate değer 2022 filmi Scream'di. Bettinelli-Olpin ve Gillett tarafından yönetilen Scream, bazıları tarafından Scream serisinin en iyileri arasında sayıldı. 

Escape From New York için herhangi bir çıkış tarihi henüz açıklanmadı.

Kübra Karasu