sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 02 Haziran 2020

Doğan Can Sarıkaya SinemaPort'a Konuştu

Doğan Can Sarıkaya, 2015 yılında ''Küçük Ağa'' dizisinde rol almıştır; daha sonra rol aldığı "Yeter" dizisinde Rüzgar karakterini canlandırmıştır. Son zamanlarda ise "Çukur" dizisinde Acar Koçovalı karakterine hayat vermiştir. Doğan Can, daha bir çok dizi ve film projesinde yer almış ve çok başarılı performanslar sergilemiştir.


Bu genç yaşınızda birçok dizi ve reklam filmlerinde oynamışsınız. Gelecekte de oyunculuk mu yapmak istiyorsunuz yoksa başka hayallerimiz var mı? Oyunculuğu seviyorum, sanırım devam edeceğim. Ancak makinelere çok ilgim var, o yüzden mekatronik mühendisliği okumak istiyorum.
 Çok genç yaşta bu işe başlamak nasıl bir duygu ve kişisel hayatınızı nasıl etkiliyor?Etkiliyorsa bununla başa çıkmak için ne yapıyorsunuz? Elbette ki aileniz en büyük destekçiniz. Aileniz size nasıl destek oluyor? Genç yaşta bu işe başlamak, benim için çok avantajlı bir durum, Bir çok şeyi yaşayarak öğrenmiş oluyorum. Aldığım tepkiler hoşuma gidiyor, Yaşamımı etkilemesine gelince,  ben hala istediğim herşey için zaman ayırabiliyorum. Ailem En Büyük Destekçim. Annem özellikle''Her Zaman'' Yanımda.
 Kaç kardeşisiniz? Sen oyunculuğa başladıktan sonra onların tepkileri nasıl oldu? Maalesef tek çocuğum, kardeşim yok.
Filmlerde aldığın roller içinde seni en çok zorlayan film ve rol nedir? Bu zorluklar senin hevesini kırdı mı, çekimler senin açından nasıl geçti, neler yaşadınız bizimle paylaşır mısınız? Rise of Empires Ottoman'da İngilizce konuşmam gerektiği için başta biraz zorlanmıştım, Ama sonradan hoşuma gitti farklı bir dilde oynamak ve o duyguyu vermek  Bu beni oyunculuğa daha çok bağladı.
 Kariyerin acısından kendine hedeflediğin bir rota çizdin mi? Senin için gelecek adına neyi yaparsam “başarmış olurum” diyeceğin bir hedef belirledin mi? Oyunculuk açısından henüz bir rota çizmedim. Fakat yurt dışı teklifler ve projeler olursa hoşuma gider. Mekatronik Mühendisliği için de İTÜ'yü kazanmak istiyorum.
Gelecek adına sinema ve dizi üzerine sana teklif edilen herhangi bir proje/projeler var mı? Bu teklifleri nasıl değerlendiriyorsun? Evet, Gelecek için teklifler var. Ailemle değerlendiriyoruz, Yakın zamanda sürprizler olabilir.
Hangi takımı tutuyorsun? Elhamdülillah Fenerbahçe'liyim.
Birlikte rol aldığın filmlerdeki oyuncular arasında kendine yakın hissettiğin, beğendiğin ve örnek aldığın bir oyuncu var mı? Aras Bulut İynemli ve Yurdaer Okur. Çünkü girdikleri her rolü çok iyi ve doğal  görünerek oynayabiliyorlar. Bu yüzden onları örnek alıyorum.
Haliyle seni ekranlarda gören birçok akraban ve arkadaşların oldu. Onların tepkileri nasıl oldu bu tepkiler karşısında nasıl hissettin bizlere anlatır mısın? Beni ekranda gördüklerinde, sevinerek arıyorlar ve bana tavsiyeler veriyorlardı, Haliyle bende mutlu oluyordum,  Olumlu veya olumsuz her türlü tepkiyi olgunlukla karşılayıp, olumlu ise geliştirmeye, olumsuz ise düzeltmeye çalışıyorum..
Seni birazda sosyal açıdan tanıyabilir miyiz? Bir gününü nasıl geçiriyorsun? Neler yapmayı seviyorsun? Arkadaşlarımla dışarı çıkmayı çok seviyorum bu yüzden zamanımın çoğu dışarıda geçiyor. Genelde futbol oynuyoruz,  evde ise bilgisayar oyunları. Aktif sporları çok sevdiğim için ''Survivor'' gibi bir yarışmada yarışmayı isterim.
Son olarak sizi sevenlere ve SinemaPort okurlarına neler söylemek istersin?  Sevenlerime teşekkür ediyorum, Herkesin bu ''Covid-19'' Sürecinden sağlıklı bir şekilde çıkmasını, Sinemaport okurlarının takibe devam etmesini ve Sinemaport'un başarılarının artarak devamını  diliyorum. Güzel günlerde görüşmek dileğiyle..