sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 07 Eylül 2023

Geçtiğimiz Yıla Damga Vuran Oyunlardan "Stray" Sinemada İzleyiciyle Buluşmaya Hazırlanıyor!

Annapurna Animation, bir sonraki uzun metrajlı filmi için kolları sıvadı.

Annapurna Animation, geçen yılın en çok beğenilen oyunlarından Stray'in animasyon uyarlamasını yapacaklarını duyurdu. Entertainment Weekly, Stray'in şu anda stüdyoda aktif olarak geliştirildiğini bildirdi.



Stüdyonun oyun kolu Annapurna Interactive'in ortak yapımı olan Stray, geçen yıl piyasaya sürülmesiyle hem oyuncular hem de eleştirmenler arasında büyük beğeni topladı. Annapurna eş başkanı Robert Baird, "Sanırım oyunun inanılmaz derecede popüler olmasının sebeplerinden biri de dünyayı sevimli bir kedinin bakış açısından görmeniz. Peki bunu filmde nasıl başaracağız? Bazen imkansız gibi görünse de başaracağız ama oyunun özünün ve hikayeyi anlatmanın anahtarının bu olduğunu biliyoruz." dedi. Stüdyo, Annapurna Interactive'in kütüphanesindeki Twelve Minutes, What Remains of Edith Finch ve Outer Wilds'ın da aralarında bulunduğu birçok başka oyunu da uyarlamayı planlıyor.

Stray, çürümekte olan bir siber şehrin neonlarla dolu sokaklarında, kasvetli, köhne ve tekinsiz bölgelerinde geçen bir üçüncü şahıs kedi macera oyunu.

Kübra Karasu