sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 01 Haziran 2021

Genelgeye Göre Açılmasına İzin Verilen Sinemalar Gerçekten Açılacak mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından dün yayınlanan Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi ile sinema salonlarının da belli şartlar içerisinde açılacağı belirtildi. Daha önce sinema sektörü, normalleşmeye geçildiği takdirde salonların 10 Haziran'da açılması yönünde hükümetten talepte bulunmuştu. Sinemalar için izin beklenen tarihten önce gelse de, belirli kısıtlamalar sinema salonu sahiplerinin sinemalarını açmaları konusunda geri adım attırdı.

ARTIK KİRA ÖDEMEK ZORUNLU

Genelgeye göre isteyen işletmeciler, sinema salonlarını "pazar günleri hariç" her gün saat 7 - 21 arasında %50 koltuk kapasiteyle açabilecek. İstemeyen işletmeciler ise salonları açmayabilir ama artık 1 Haziran'dan itibaren kira ödemek zorunda kalacaklar.

PAZAR GÜNLERİ YASAĞI SİNEMALARIN AÇILMASI KONUSUNDA ENGEL Mİ?

Sinema salonu sahiplerinin bu durumda sinemaları açması beklenmiyor. Pazar günleri sinemaların açılmayacak olması, birçok yapımcının filmini sinemaya vermesi konusunda geri adım atmasına neden olacak bir hamle. Yasa olarak sinemalar açılmış olsa da şuan ki duruma bakıldığında, sinema salonu sahiplerinin pazar günü yasağı kalkana kadar sinemalarını açmayacakları düşünülüyor. Bu sürecin belki de Temmuz ayına kadar süreceği düşünülüyor.