sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 05 Eylül 2023

İki Yerli Yapım Venedik Film Festivali'nde: Yurt & Tereddüt Çizgisi!

Nehir Tuna'nın Yurt ve Selman Nacar'ın Tereddüt Çizgisi filmleri dünya prömiyerlerini Venedik'te gerçekleştirdi.

80. Venedik Film Festivali'nde iki yerli film ilk gösterimlerini gerçekleştirdi. Festivalin Orizzonti (Ufuklar) bölümünde dünya prömiyerini yapan Nehir Tuna'nın ilk uzun metraj filmi Yurt ve Selman Nacar'ın yeni filmi Tereddüt Çizgisi seyirciden de olumlu yorumlar aldı.

Yurt: 90'lı Yılların Türkiye'si

Bakire Ada (2007), Dedeler En İyisini Bilir (2012), Basur (2015) ve Ayakkabı (2018) gibi kısa filmlerle birçok festivalden ödüllerle dönmüş Nehir Tuna, ilk uzun metraj filmi Yurt ile Venedik'te izleyiciyle buluştu. Filmde, 14 yaşındaki lise hazırlık öğrencisi Ahmet’in 90'lı yılların sonu Türkiye'sinde yaşadığı siyasi kutuplaşma atmosferine dair bir hikayeyi izleyiciyle buluşturuyor. Filmin kadrosunda Doğa Karakaş, Can Bartu Aslan, Tansu Biçer, Didem Ellialtı ve Ozan Çelik gibi isimler yer alıyor.

Tereddüt Çizgisi: Vicdanın Gücü


İlk uzun metraj filmi İki Şafak Arasında ile dikkat çeken Selman Nacar, yeni filmi Tereddüt Çizgisi ile Venedik'te izleyici karşısına çıktı. Film, avukat Canan'ın masum olduğuna inandığı ve uzun süredir savunduğu bir cinayet zanlısının hüküm duruşması gününde kendi vicdanıyla yüzleşmek zorunda kalmasının hikayesini anlatıyor. Filmde Canan karakterine hayat veren Tülin Özen'e, Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Vedat Erincin, Erdem Şenocak gibi isimler eşlik ediyor.

80. Venedik Film Festivali, 9 Eylül'de sona erecek. Her iki film de Türkiye'de büyük bir merakla bekleniyor.


Kübra Karasu