sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 05 Şubat 2024

Jenna Ortega & Amy Adams, Taika Waititi'nin Yeni Filminin Başrolünde!

Jenna Ortega ve altı kez Akademi Ödülü adayı Amy Adams, Taika Waititi'nin yeni projesinin başrolünde yer alacak.

Deadline'ın haberine göre Taika Waititi'nin yeni projesi bilim kurgu romanı "Klara ile Güneş"ten uyarlanacak. Hikaye, amacı gençlerin hayatlarında yalnız hissetmelerini önlemek olan bir robot kızı konu alıyor. Roman New York Times'ın en çok satanları arasında yer aldı ve Kazuo Ishiguro tarafından yazıldı. 



Romanda, yeni bir aile "yapay arkadaş" olarak tanımlanan  robot kızı aldığında Klara onları kalp kırıklığından kurtarmak için elinden geleni yapar. Penguin Random House'a göre kitap "değişen dünyamıza unutulmaz bir anlatıcının gözünden bir bakış sunuyor ve şu temel soruyu araştırıyor: Sevmek ne anlama geliyor?" Yazar Ishiguro, NPR ile yaptığı röportajda romanı yaratmanın ardındaki çekiciliğin tam olarak ne olduğunu açıkladı:

"Beni cezbeden sadece dünyayı okuma şekli. O çocuksu tazeliğin, açıklığın ve saflığın bir kısmının onun içindeki metin boyunca hayatta kalmasını istedim. İşgal ettiği insan dünyası hakkında tüm bu diğer şeyleri, daha karanlık şeyleri öğrenirken bile, dünyada iyi ve koruyucu bir şeyin varlığına çocuksu bir inancı olan çok iyimser bir karakter gibi."

Film hakkındaki yeni gelişmeleri Sinemaport.com'dan takip edebilirsiniz.

Kübra Karasu