sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 05 Ocak 2022

Josh Hartnett, Gizli Bir Rolle Christopher Nolan'ın "Oppenheimer" Filmine Katılıyor!

Deadline'ın haberine göre Christopher Nolan'ın J. Robert Oppenheimer biyografisi Josh Hartnett'i kadrosuna ekledi.

Yaklaşan biyografi, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasını yaratan projeden sorumlu adamın hayatını keşfedecek.

Oppenheimer biyografisinde görünmeden önce Hartnett, Guy Ritchie'nin casus aksiyon komedi filmi Operation Fortune: Ruse de Guerre'de de yer alacak. Hartnett ayrıca, William Gay'in 1999 yılındaki aynı adlı romanından uyarlanan James Franco'nun bağımsız drama filmi The Long Home'da yer alıyor. Ancak 2015'ten beri geliştirme aşamasında olan The Long Home için henüz bir çıkış tarihi yok.



Hartnett, Oppenheimer'la ilişkisi olan ve Amerika Birleşik Devletleri Topluluk Partisi üyesi olan Jean Tatlock rolünde Florence Pugh'u zaten içeren Nolan'ın Oppenheimer biyografisinin yıldızlarla dolu kadrosuna katıldı. Benny Safdie, Manhattan Projesi üyesi ve hidrojen bombasının babası olarak kabul edilen Macar fizikçi Edward Teller'ı oynayacak.

Filmde ayrıca J. Robert Oppenheimer'ın eşi Katherine Vissering Oppenheimer rolünde Emily Blunt, Rami Malek, Robert Downey Jr. ve Matt Damon gibi isimler de karşımıza çıkacak. Oppenheimer'a gelince, bilim insanı Cillian Murphy tarafından hayata geçirilecek.

Oppenheimer'ın biyografisi, Nolan'ın Warner Bros'tan ayrıldıktan sonra ilk projesi olacak. Film, 100 günlük uzun bir sinema dönemini ve filmin vizyona girmesini çevreleyen altı haftalık bir karartma dönemini kabul ettikten sonra Nolan'ın filmleri için yapılan ihale savaşını kazanan Universal tarafından dağıtılacak. 

Nolan'ın Oppenheimer'ının 21 Temmuz 2023'te vizyona girmesi planlanıyor.

Kübra Karasu