sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 22 Kasım 2023

Melissa Barrera "Çığlık 7"den Filistin'e Destek Verdiği için Kovuldu!

Scream serisinin yıldızı Melissa Barrera, Filistin'e destek veren tutumu nedeniyle yedinci filmin yapımından kovulduğu The Hollywood Reporter tarafından doğrulandı.

Melissa Barrera, Sam Carpenter rolünü 2022'deki Scream'in yeniden başlatılmasından bu yana canlandırıyordu. Haber ünlü aktrisin, İsrail ve Filistin arasındaki süregelen çatışma hakkındaki duygularını paylaştığından sadece bir ay sonra açıklandı.

Meksikalı aktris, Instagram hikayesinde "sömürge altındaki bir ülkeden" gelmenin deneyimini anlatarak "Filistin ÖZGÜR olacak" dedi. Paylaşımının tamamında aktris, 2 hafta boyunca "Filistin tarafı hakkında bilgi araştırdığını" ve takipçilerine "Batı medyasının" göstermediği farklı bir tarafı göstermeyi umduğunu da açıklamıştı. Filistinli insanların hikayelerini bulmakta yaşadığı zorluklardan bahseden Barrera, algoritmasının sadece onu "İsrailli tarafından" haberlere yönlendirdiğini belirtti ve "Sansür gerçekten var" dedi. Paylaşımlarını pro-Filistin bir yürüyüşten videosu ile sonlandıran aktris, "Dünya çapında böyle yürüyüşler var. Dünya uyanık" notunu da ekledi. 

Scream'de Jenna Ortega ile birlikte Woodsboro'nun karanlık tarihine sürüklenen iki kız kardeşi canlandıran Barrera'nın Sam Carpenter karakteri artık hikayenin ayrılmaz bir parçası. Bu nedenle Barrera'nın Scream 7'den ayrılması, filmi sıkıntılı bir duruma sokacaktır. Ayrıca böyle bir sebepten dolayı kovulması insanların tepkilerini de beraberinde getirecektir.

Haberin yayınlanmasından sonra Scream 7'nin yönetmeni Christopher Landon, X (Twitter) üzerinden: "Bağırmayı kesin. Bu benim vereceğim bir karar değildi." yazıp sildi.

Kübra Karasu