sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 19 Aralık 2023

"Nefes - Yer Eksi İki" Tüm Türkiye’de Vizyonda: “Onlar; Asıl Unutursan Ölür!”

TRT ortak yapımı “Nefes - Yer Eksi İki” filmi geçtiğimiz cuma tüm Türkiye'de sinemalarda vizyona girdi. Film ilk hafta sonunda 100 bin izleyici barajını aştı.

Sarsıcı hikayesiyle, vatanı için kendini feda eden Mehmetçikleri unutmamak için yola çıkılan “Nefes - Yer Eksi İki” izleyicisiyle buluşmaya başladı. 1993 yılının Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en zorlu ve çetin şartlarında kesişen hikayelerini konu alan, başrollerinde Murat Yıldırım, İlker Aksum, Şahin Kendirci, Arda Anarat’ın yer aldığı film sinema seyircileriyle buluşuyor. Hakan Evrensel’in romanından yine yazar tarafından uyarlanan, gerçek hayat hikayelerini çarpıcı bir kurguyla anlatan film cuma günü itibariyle vizyona girdi.

Yapımını Orgino Media Production’ın, yapımcılığını Mustafa Cihat Durmuş’un üstlendiği TRT Ortak Yapımı, senaryosu Hakan Evrensel’e ait olan ve yönetmenliğini Ozan Uzunoğlu’nun yaptığı ‘Nefes - Yer Eksi İki’ filmi tüyleri diken diken eden bir anlatım sunuyor.

İki bin metre yükseklikteki bir karakolda geçen ve bölgede görev yapmış birçok gerçek kahramandan izler taşıyan ‘Nefes - Yer Eksi İki’ her ne pahasına olursa olsun görevini bir an bile bırakmayan onurlu Mehmetçiklerin hikayesini anlatıyor.

TRT ortak yapımı “Nefes - Yer Eksi İki” şimdi sinemalarda!

Fragman

Kübra Karasu