sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 04 Ekim 2021

No Time to Die, Rekorları Alt Üst Etti!

Daniel Craig’in seriye vedası niteliği taşıyan ve yalnızca sinemalarda vizyona giren No Time to Die, beklentileri aştığı hafta sonunda Avrupa sinemalarında rekor performansa imza attı. İrili ufaklı tüm ülkelerde pandemi dönemi rekoru, Danimarka’dan Hollanda’ya birçok ülkede ise tüm zamanlar rekoru getiren film, sinemaların yarasına merhem oldu.



Önceki Bond filmlerinde olduğu gibi ilk aşamada Avrupa sinemalarını seçen No Time to Die, en etkili performansını yine Birleşik Krallık’ta verdi. 2019’da Star Wars: The Rise of Skywalker’ın kırdığı en çok salonda vizyona giren film rekorunu 772 salonla yenilediği pazarda ilk dört günde 34 milyon dolar hasılat elde etti. Karşılaştırmak gerekirse serinin UK’daki açılış rekorunu 20 milyon sterlin ile Spectre elinde tutuyordu.

Bir diğer kritik pazar Almanya’da ise 14 milyon dolar hasılat elde eden film ayrıca İtalya’da 2,5 milyon euro hasılatla her iki ülkede de pandemi döneminin en iyi açılışına imza attı. Dune’un bu hafta sonuyla birlikte 5,5 milyon euro hasılata ulaşarak yılın en çok izlenen filmi olduğu İtalya’da Bond’un toplam 8-9 milyon euroya ulaşması bekleniyor.

Yüzümüzü Avrupa’nın daha ufak ülkelerine döndüğümüzde ise kırılan rekorların sayısı artıyor. Portekiz’de ilk üç gününde 114 bin seyirci tarafından izlenen film milenyum rekorunu kırdı. Bu yıl yerli filmlerle sinemaların şenlendiği Danimarka’da 271.904 seyirci, tüm zamanlar açılış rekorunu Frozen II’den alması anlamına geliyor.

Ayrıca 34.532 seyircinin geldiği Hırvatistan son beş yılın, 152.815 seyircinin geldiği Norveç ise son dört yılın açılış rekoruna ev sahipliği yaptı. En gösterişli performans ise Hollanda’da saklı. İlk üç gününde 3,5 milyon euro hasılat elde eden film, Spectre ve Skyfall’u geride bırakarak tarihin en iyi açılış yapan üçüncü filmi oldu.



Asya’ya döndüğümüzde Japonya’da 6,2 milyon dolar ve Kore’de 4,6 milyon dolar hasılat elde eden No Time to Die, gözünü başta Çin olmak üzere üç büyük pazara çevirdi. 29 Ekim’de vizyona girmesi beklenen ülkede muhtemel 100 milyon dolarlık performansı gişesine büyük de katkı sağlayacak. Vizyona girdiği diğer büyük pazar Rusya'daki muhtemel 20 milyon dolara yakın performansı ise işin kreması olacak. Domestik olarak beklenen 60-65 milyon dolarlık performansla birlikte No Time to Die’ın, pandemiye rağmen, 750 milyon dolar hasılatı aşması bekleniyor. 

No Time to Die'ın En Çok İzlendiği 10 Ülke:

Birleşik Krallık: $25M
Almanya: $14.7M
Japonya: $6.2M
Danimarka: $5.3M
Kore: $4.6M
İsveç: $4.1M
Hollanda: $3.7M
İsviçre: $3.2M
İtalya: $2.9M
Hong Kong: $2.9M (via Luiz Fernando)

Burak Sakar