sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 03 Haziran 2021

Ödüllü Yerli Filmler Blu TV'de İzleyiciyle Buluşacak!

Dünya sinemasından geniş bir seçkiye sahip olan Blu TV, ödüllü yerli filmleri de sinemaseverlerle buluşturacak. T24'te yer alan habere göre; uzun zamandır dijital platformlarda yayınlanması beklenen yerli filmlerden oluşan seçki Blu TV'de izleyicisini bekliyor. Blu TV özel yapımlarının yanı sıra Türkiye sinemasının ödüllü önemli filmlerini kendi arşivine ekleyerek; sinemaseverler için geniş bir film yelpazesi oluşturuyor. Çeşitli festivallerden ödüllerle dönmüş güncel yerli yapımların yer aldığı seçkideki filmler, sinemadan sonra ilk kez Blu TV'de izleyici karşısına geçecek. Blu TV bu hamlesiyle yerli sinemaya da desteğini esirgemiyor. Film seçkisinin yakın zamanda genişleyeceği düşünülüyor.

İşte Blu TV'nin Öne Çıkan Yerli Filmlerinden Bazıları:

Bizim Büyük Çaresizliğimiz

Seyfi Teoman'ın yazıp yönettiği Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Barış Bıçakçı'nın ünlü romanından beyazperdeye uyarlandı. Filmin başrollerinde İlker Aksum, Fatih Al ve Güneş Sayın gibi sevilen isimler yer alıyor. 2011 yapımı film, uzun yıllardır dost olan Ender ve Çetin'in tekdüze hayatlarının Amerika'da yaşayan yakın arkadaşları Fikret'in kız kardeşi Nihal'le beraber yaşamaya başlamaları sonucu seyir değiştirmesini konu alıyor. Dünya prömiyerini 61. Berlin Film Festivali'nde yapan Bizim Büyük Çaresizliğimiz, 30. İstanbul Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü, Halk Jürisi Ödülü ve En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü'nün sahibi oldu.

Güvercin

Banu Sıvacı'nın yazıp yönettiği filmin kadrosunda Kemal Burak Alper, Ruhi Sarı ve Demet Genç, Evren Erler ve Michal Elia Kamal gibi isimler yer alıyor. Tüm zamanını babasından yadigar kalan güvercinlerle geçiren Yusuf'un hayatın gerçekleriyle yüzleşmesini konu alıyor. Güvercin, 2018 yılında İstanbul Film Festivali'nden Seyfi Teoman En İyi İlk Film ve En İyi Özgün Müzik dallarında, Sofya Uluslararası Film Festivali'nden ise En İyi Yönetmen dalında ödülle ayrılmıştı.

Kumun Tadı

Senaryosunu Feride Çiçekoğlu ve Melisa Önel'in kaleme aldığı Kumun Tadı, aynı zamanda Önel'in ilk uzun metrajlı filmi. 2014 yapımı filmin kadrosunda Mira Furlan, Timuçin Esen, Ahmet Rıfat Şungar ve Sanem Öge yer alıyor. Kumun Tadı, Karadeniz'de bir sahil kasabasında insan kaçakçılığı yaparak para kazanan Hamit'in yolunun botanik bilimcisi Denise'le kesişmesi sonucu değişen hayatını gözler önüne seriyor. Kumun Tadı, Dünya prömiyerini 64. Berlin Film Festivali'nde gerçekleştirmişti.

Mavi Dalga

Zeynep Dadak ve Merve Kayan'ın yazıp yönettiği Mavi Dalga, yönetmenlerin ilk uzun metrajlı çalışması. 2013 yapımı Mavi Dalga'nın başrollerinde Ayris Alptekin, Barış Hacıhan, Nazlı Bulum, Albina Özden, Begüm Akkaya ve Sude Aslantaş yer alırken onlara deneyimli oyuncular Onur Saylak, Derya Durmaz ve Cüneyt Yalaz eşlik ediyor. Mavi Dalga, liseli Deniz ile arkadaşlarının Balıkesir'deki hayatlarına ve geleceğe dair kaygılarına mercek tutuyor. Uluslararası prömiyerini Berlin Film Festivali'nde yapan Mavi Dalga; Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden En İyi İlk Film, En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu ödülleriyle dönmüştü.