sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 11 Ocak 2024

Senenin Sürpriz Büyük Yapımı: "3391 Kilometre"

Beyza Alkoç'un çok satan romanı "3391 Kilometre"den uyarlanan ve Fulya Özcan tarafından senaryolaştırılan aynı isimli film, ön bilet satışlarında Türkiye ve Azerbaycan'da rekor kırarak sinema dünyasında büyük bir ilgi uyandırdı. OTTO Entertainment ve Böcek Films iş birliğiyle hayata geçirilen bu muhteşem yapım, seyirciyi derin bir aşk hikayesinin içine çekiyor. Vizyon öncesi gerçekleşen imza günününde de büyük bir ilgi yaşandı. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı, 2500 kitabın imzalandığı etkinlikte Alkoç ile birlikte filmin başrol oyuncuları Derya Pınar Ak ve Ahmet Haktan Zavlak da yer aldı.

Yönetmenliğini Deniz Enyüksek'in üstlendiği ve Aşk Tesadüfleri Sever serisine de imza atan Ömer Faruk Sorak’ın kreatif dokunuşlarıyla gerçekleşen film, Paris, İstanbul ve İzmir üçgeninde 8 haftada çekildi. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Cavit Çetin Güner, Selin Türkmen, Gülin İyigün ve Ogün Kaptanoğlu gibi sevilen isimler yer alıyor.



Bir uzak mesafe aşkını konu alan ön satışta yılın rekortmen filmi, birbirlerinden çok uzakta olmalarına rağmen, sevginin güçlü bağını hissedebilen iki gencin hikayesini izleyiciyle buluşturacak. 18 yaşındaki İzmir, bir gece aldığı mesaj sayesinde Ege ile tanışır. Sosyal medya üzerinden tanışan İzmir ile Ege sohbet ettikçe, birbirlerinin hayatlarına dokunduklarını ve birbirlerine olan aşklarını fark ederler. Fransa ve Türkiye arasında, tam 3391 kilometrelik mesafede bir aşka yelken açan İzmir ve Ege için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Birbirlerini görmeden ve duymadan, aylar boyunca gece gündüz yazışan, birbirlerine bu kadar uzak, ama bir o kadar da yakın olan İzmir ve Ege, hayatlarında yaşadıkları depremlere aşklarına tutunarak dayanmaya çalışırlar.

Şimdiden yılın en çok konuşulan ve beklenen filmi "3391 Kilometre", 12 Ocak'ta sinemalarda izleyiciyle buluşacak.
 
Fragman