sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 27 Aralık 2022

Sevilen Korku Serisi “Scream VI”dan Yılbaşı Afişi!

Yaklaşan Scream VI için Noel temalı özel bir poster yayınlandı.

Uzun süredir devam eden korku serisinin yakında çıkacak olan altıncı filmi, aksiyonu New York City'ye taşıyacak. Gerçek mekanda geçecek olması, Woodsboro kasabasıyla ünlü olduğu bilinen seri için önemli bir kurgu değişikliği demek.

Çığlık serisi, 1996 yılında yönetmen Wes Craven'in beğenilen orijinaliyle başladı. Craven, geçen yıl Scream ile yeniden başlatılmadan önce seride üç film daha yönetmek için geri döndü.

Yeni poster, filmden herhangi bir gerçek görsel içermiyor ve daha çok bir hatıra parçası. Posterin sloganı ise "Şehirde Çığlık zamanı".

Serinin hayranları, beşinci filmin yeni kahraman Sam Carpenter'ın (Melissa Barrera) orijinal filmin katili Billy Loomis'in gayri meşru kızı olduğunu keşfetmesiyle sona erdiğini hatırlayacaktır. Woodsboro kasabasıyla ilişkilendirilen damgadan kaçmak için yeni filmde New York'a kaçar. Radio Silence kolektifinden Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett tarafından yönetilen beşinci Çığlık ile seriye çok ihtiyaç duyulan bir yeniden başlatma sağlandı ve yaklaşan filmin yönetimine geri dönüyorlar.

2022 yılında vizyona giren beşinci Çığlık, olumlu eleştiriler ve ticari başarı ile karşılandı. Dünya çapında 140 milyon dolar hasılat elde etti.

Scream VI, Mindy (Jasmin Savoy Brown), Chad (Mason Gooding), Gale Weathers (Courtney Cox) ve Kirby (Hayden Penettiere) ile birlikte Sam (Barrera) ve Tara (Jenna Ortega) kız kardeşlerin dönüşünü görecek. Yeni oyuncular arasında Jack Champion, Dermot Mulroney, Josh Segarra ve Henry Czerny yer alıyor. Roger L. Jackson da Ghostface'in sesi olarak geri dönüyor.

10 Mart 2023'te vizyona girmesi planlanan film, James Vanderbilt ve Gary Busick tarafından yazıldı ve Kevin Williamson'ın karakterlerine dayanıyor.

Afiş



Kübra Karasu