sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 24 Kasım 2020

Sinemaların Kapanmasının Ardındaki Çelişki

Sinemaların kapanmasının ardından yaşanan gerilim sürüyor. Sinema salonu sahipleri ve bağımsız sinemacılar kapanmadan SİSAY'ı sorumlu tutuyor. SİSAY'dan gelen çelişkili açıklamalarda ortalığı karıştırmaya devam ediyor.

En son gerçekleşen gelişmede İrfan Demirkol ve Karaca Sineması sosyal medya hesapları üzerinden SİSAY'a tepkilerini dile getirmişti. Haberin detayları için tıklayınız.

25 Haziran tarihinde gerçekleşen "Sinema işletmelerinin geleceği, yeni uygulamalar ve önlemler" adlı Web Semineri'nde SİSAY Genel Sekreteri Fevzi Genç'in yapmış olduğu konuşma ile şuan verilen kapanma kararı sonrası yapılan açıklamalar arasındaki çelişki gün yüzüne çıktı.

Fevzi Genç: Biz Yoksak Yapımcılar Yok!

25 Haziran'da gerçekleştirilen seminere katılan SİSAY Genel Sekreteri Fevzi Genç, "Yapımcılar yoksa biz de yokuz gibi bir şey yok. Biz bu yatırımları yapımcılar için yapmadık. Aksine biz yoksak yapımcılar yok. Ancak televizyona dijitale yayın yaparlar." açıklamasında bulunmuştu.

İŞTE O VİDEO

Seminerin tamamını izlemek için tıklayınız.

Fevzi Genç: Yapımcılar Dijitale Sattı, Salonlar Kapılarını Kapattı!

Geçen gün SİSAY'ın sosyal medya hesaplarında yaptığı haber paylaşamında ise söylemlerin değiştiği görülmekte. Fevzi Genç ile röportaj yapılan haberde sinemaların kapatılmasında bu sefer yapımcıların suçlandığı söylemler kullanılmakta. Fevzi Genç röportajda, "Yerli yapımcılar filmlerini geri tuttular. Hatta bazıları hazır filmlerini dijitale sattı. Bütün bunlar da yüzde 95 düşüşe neden oldu. Yapımcılarımız bunun sorumluluğunu yerine getirmediler. Hiç risk almadılar." ifadelerini kullandı.

Kapatma Talebi

Sinemaların kapanma kararının çıktığı ilk günlerden itibaren sinemacılar SİSAY'ın bu kararın verilmesine neden olduğunu ve bunun için hiçbir şey yapmadığını söylediler. Fevzi Genç Aydınlık gazetesine verdiği röportajda, "Kapatma talebiyle gittik hükümete ve şimdilik 31 Aralık'a kadar kapalıyız." ifadelerini kullanarak bu duruma SİSAY'ın neden olduğunu doğrulamış oldu.