sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 08 Ekim 2021

Steven Knight, "Peaky Blinders" Filminin Çekimlerine Ne Zaman Başlanacağını Açıkladı!

Popüler dizinin yaratıcısı Steven Knight, seriyi kapatacak olan uzun metrajlı filmin çekimlerine 2023 yılında başlanacağını açıkladı.

Variety haberine göre; Peaky Blinders yaratıcısı Steven Knight Perşembe günü BFI Londra Film Festivali sırasında bir panelde yaptığı konuşmada, popüler İngiliz dizisinin altıncı ve son sezonunun düzenleme sürecinin neredeyse bittiğini doğruladı. Sezon şu anda 2022 Baharında yayınlanacak. Bundan sonra Knight, serinin sonunu işaret edecek uzun metrajlı film üzerinde çalışmaya başlayacak. Panelde Knight, “Sonra da Birmingham'da kurulacak ve çekilecek olan filmi yazacağım. Ve muhtemelen bildiğimiz şekliyle Peaky Blinders için yolun sonu böyle olacak." dedi.

Variety'nin yazarı tarafından da uzun metrajlı filmin prodüksiyonunun 2023'te başlayacağı doğrulandı. Bu Shelby ailesi ve çetesinin hikayesinin sonu olarak belirlense de hala tarih olarak biraz uzakta. Knight ayrıca Peaky Blinders evreni ile ilgili "diziler" olabileceğini söyledi. 



Peaky Blinders 2014'te başladı ve Cillian Murphy'nin canlandırdığı ünlü çete Tommy Shelby'nin patronunu takip ediyor. 20. yüzyılın ilk yarısında İngiltere'nin Birmingham şehrinde geçen dizi, Peaky Blinders'ın büyümesinin/genişlemesinin hikayesini ve Shelby'nin hırsı kadar tehlikeli bir dünyada yolculuğunu anlatıyor. Dizi, sayısız ödül adaylığı aldı ve 2018'deki BAFTA Ödülleri'nde En İyi Drama Dizisi ödülünü kazandı. Peaky Blinders çetesinin hikayesinin resmi olarak tamamlanmasına birkaç yıl varken, böylesine sevilen bir dizinin nasıl sona ereceği beklentisi tüm zamanların en yüksek seviyesinde.

Eleştirmenlerce beğenilen dizinin altıncı ve son sezonu ise 2022'de yayınlanacak. Serinin sonunu açıklayacak film için henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı.

Kübra Karasu