sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 26 Aralık 2023

Tim Burton "Beetlejuice 2"nin Orijinal Filmden Farklı Olacağını Doğruladı

1988 yapımı klasik "Beetlejuice" filminden tam 36 yıl sonra, "Beetlejuice 2" seyircileriyle buluşmaya hazırlanıyor ve Tim Burton, devam filminin orijinalinden farklı olacağının sinyallerini verdi.

Yeni filmde Lydia ve Delia Deetz karakterleri hayatlarının çok farklı noktalarında olacak. Film, Winona Ryder'ın canlandırdığı Lydia karakterinin artık bir kızı olduğu (Jenna Ortega tarafından canlandırılıyor) bir dönemde geçecek. Deetz ailesi ile Beetlejuice arasındaki yeni çatışmanın detayları henüz gizli tutulsa da, Tim Burton'un devam filmi yapma sebepleri, odak noktasında önemli bir değişiklik olduğunu işaret ediyor.



Tim Burton, kendisini uzun bir aradan sonra "Beetlejuice 2"yi yapmaya iten tamamen karakter odaklı soruları açıkladı. Burton, "Lydia'ya ne oldu, Deetz ailesine ne oldu? Yaşayan insanlara ne oldu? Hayatlarının bir evresinde gördüğümüz insanları yıllar sonra tekrar gördüğümüzde ne değişmiş olacak?" gibi soruları kendine yönelttiğini bu nedenle yeni film için çalışmalara başladığını açıkladı. Bu sorular "Beetlejuice 2"nin hikayesini 1988 yapımı korku-komedi filminden oldukça farklı bir şekilde anlatacağını düşündürdü.

Beetlejuice 2 Ölüler Yerine Yaşayanlara Daha Fazla Odaklanılacak

Tim Burton'ın "Beetlejuice 2"sinin ölülerden ziyade yaşayanlara çok daha fazla odaklanacağı anlaşılıyor. Devam filminde de yer alacak Michael Keaton'ın karakteri her zaman yaramazlık peşinde olacak olsa da yeni film Lydia, kızı ve Delia'nın diğer ölü karakterlerden daha belirgin şekilde öne çıkmasına neden olabilir. Deetz ailesine daha ağır basan bir odak noktası yaşayanların ölülerin dünyasını keşfetmesine de yol açabilir. Bu da Beetlejuice'ın hikayesinde hayaletlerin yaşayanların dünyasını işgal ettiği durumun tam tersini izleyiciyle buluşturmuş olur.

"Beetlejuice 2", 6 Eylül 2024'te sinemalarda!

Kübra Karasu