sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 25 Ağustos 2023

Warner Bros. Merakla Beklenen 3 Filminin Vizyon Tarihini Erteledi: Dune 2, Godzilla v Kong 2...

Amerika'da devam eden oyuncular ve yazarlar grevi nedeniyle Warner Bros. filmlerinin vizyon tarihleri ertelendi.

Yazarların ardından oyuncuların da katıldığı grev kararı, Warner Bros.'un gelecek dönemde vizyona girmesi planlanan önemli filmlerinin vizyon tarihlerini etkiledi. Dune: Part Two, Godzilla x Kong: The New Empire ve The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim gibi merakla beklenen yapımların ertelenme kararı, büyük bir hayran kitlesi tarafından üzüntüyle karşılandı.

Warner Bros.'un Dune serisinin ikinci filmi olan Dune: Part Two, 3 Kasım 2023 yerine 15 Mart 2024'te vizyona girecek. Warner Bros., bugün filmin ortak yapımcılığını üstlenen Legendary Entertainment ile yapılan görüşmelerin ardından vizyon tarihinin gelecek yıla taşınacağını duyurdu. Başrollerini Timothée Chalamet ve Zendaya'nın paylaştığı film, özellikle yıldız oyuncuların tanıtım etkinliklerine katılamayacak olması nedeniyle vizyon değişikliği yaşadı. 



Bu erteleme, merakla beklenen diğer Warner Bros. filmlerini de etkiledi. Godzilla ve King Kong evrenlerini birleştiren Godzilla x Kong: The New Empire, başlangıçta 15 Mart 2024 olarak duyurulsa da 12 Nisan 2024 tarihinde seyirciyle buluşacak.

Aynı şekilde, Yüzüklerin Efendisi evreninin genişlemesine odaklanan The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim filminin de vizyon tarihinde değişiklik yaşadı. Rohan Kralı Helm Hammerhand'in hikayesini anlatacak olan film, 12 Nisan 2024 tarihinden 13 Aralık 2024 tarihine ertelendi.

Oyuncular ve yazarların devam eden grevi, film endüstrisindeki büyük stüdyoların planlarını etkilemeye devam edecek. Birkaç aydır Hollywood'da setler durmuş durumda. Film yapımcıları ve oyuncular ise grevin sona ermesi ve normal çalışma düzeninin yeniden sağlanması için stüdyoların onlarla anlaşmasını bekliyor.

Kübra Karasu