sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 15 Ocak 2024

"Wonka" Küresel Gişede Yarım Milyar Doları Aştı!

Paul King'in yönettiği Wonka, yaklaşık bir aylık sinema gösteriminin ardından küresel gişede 500 milyon dolar hasılatı aşmayı başardı.

505 milyon dolarlık hasılatıyla Wonka 2023'ün en yüksek gişe yapmış ikinci Warner Bros. yapımı olmayı başardı. İlk sırada ise 2023'ün en çok hasılat yapan filmi olmayı da başaran Barbie yer alıyor. Türkiye'de dünyada olduğu kadar büyük ilgi görmeyi başaramayan Wonka, ülkemizde 5 haftada 200 bini aşkın kişi tarafından sinemalarda seyredildi.

Başrolünde Timothée Chalamet'in oynadığı film daha önce Johnny Depp'in canlandırdığı Willy Wonka karakterinin genç bir versiyonunu konu alıyor. Willy icatlarını satmaya başlamak için mücadele ederken, Bayan Scrubitt (Olivia Colman) tarafından otelinde hapsedilmiş olarak bulur. Noodle (Calah Lane) ve Bayan Scrubbit'in işinde kandırılmış diğer insanların yardımıyla Willy, herkesin tanıdığı ve sevdiği sevimli çikolata yapıcısı olarak kendini kurmaya çalışır.

Roald Dahl'ın romanının Tim Burton imzalı önceki uyarlaması olan Charlie'nin Çikolata Fabrikası, 2005 yılında küresel gişede 475 milyon dolar kazanmayı başarmıştı. Yaklaşık 20 yıl sonra aynı hikaye, milyonlarca izleyiciyi yeniden sinemalara çekmeyi başardı.

Wonka, şu anda sinemalarda!

Fragman

Kübra Karasu