sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 21 Şubat 2024

Yeni "Jurassic World" Filminin Yönetmeni Belli Oldu!

Yeni Jurassic World filminin "yeni bir Jurassic çağı" başlatacağını ve tamamen yeni bir hikaye sunacağını geçtiğimiz ay duyurmuştuk. Yeni proje için stüdyo, 1993 yılında Steven Spielberg tarafından yönetilen orijinal "Jurassic Park" ve 1997 yapımı "Jurassic Park: The Lost World" filmlerinin yazarı David Koepp ile yeniden senaryoyu yazması için anlaşmıştı. Şimdi merakla beklenen filmin yönetmeni de belli oldu.



David Leitch, projeyi yönetmek için Şubat ayı başında görüşmelerde bulundu ancak birkaç gün sonra iki taraf yollarını ayırdı. Bunun üzerine stüdyo filmin yeni yönetmenini bulmak için Hollywood'un ormanlarına doğru yürümek üzere safari şapkalarını taktılar. Stüdyo Haziran ayında üretime başlamayı planladığı için hızlı bir şekilde yönetmenin de hazır olması gerekiyordu. Universal'in elinde çok kısa bir liste vardı ama Gareth Edwards hızla zirveye çıktı. Edwards, Star Wars filmi Rogue One'daki deneyimi sayesinde zaten çalkantılı bir prodüksiyonu atlattı. Ayrıca bütçe konusunda iyi bir özel efekt ustası, bunu en son geçen yıl John David Washington'ın başrol oynadığı orijinal bilim kurgu gerilim filmi The Creator'da gösterdi ve 80 milyon dolara yapılmış olmasına rağmen çok daha pahalı gibi görünüyordu.

Otuz yıl süren serinin yeni filminin yönetici yapımcılığını Amblin Entertainment aracılığıyla Steven Spielberg üstleniyor. Yeni Jurassic World filmi 4 Temmuz 2025'de sinemalarda!

Kübra Karasu