sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 03 Ocak 2023

Yönetmen M. Night Shyamalan Harika Film Sonu Yapmanın Sırrını Açıkladı

M. Night Shyamalan, bir filme harika bir sonun nasıl yapılacağı konusundaki felsefesini anlatı.

Ünlü korku yönetmeni M. Night Shyamalan, filmografisinde hem The Sixth Sense ve Signs gibi modern klasikleri hem de The Happening ve The Last Airbender gibi eleştirel bakış açısına sahip filmleriyle tanınıyor. Bir sonraki filmi Knock at the Cabin, Şubat 2023'te vizyona girecek ve başrollerinde Dave Bautista, Jonathan Groff ve Rupert Grint gibi sevilen isimler yer alıyor.



Knock at the Cabin, Shyamalan'ın on beşinci uzun metrajlı filmi olacaki. Jake Hamilton ile konuşan Shyamalan Servant'ı tanıtırken herhangi bir sinematik hikayeye iyi bir son vermenin temelleri hakkında da konuştu:

"Filmin sonunda elinizde kalan şey, size ne gördüğünüzü söylemeli... İnişi yaptığınızda onlara izlediğiniz her şeyi nasıl yorumlayacaklarının anahtarlarını veriyorsunuz ve sadece bundan da bahsetmiyorum. Ben olay örgüsünden ve yaklaşımdan bahsediyorum... Bulanık olduğunda ya da sadece bir yönünü seçtiğinizde, sizi rahatsız ediyor çünkü tüm parçaya, tüm hikayeye hitap etmiyor."

Shyamalan, sinema tarihinin en ikonik olay örgüsünden birine sahip olduğu kabul edilen üçüncü uzun metrajlı filmi 1999 yapımı Altıncı His (The Sixth Sense) ile adını duyurdu. Yönettiği on beş filmden dokuzunda, ağırlıklı olarak üçüncü perdede bulunan büyük olay örgüsü değişiklikleri yer aldı. 

Kübra Karasu