sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 25 Ağustos 2023

Yönetmen Michael Mann, Chris Hemsworth Başrollü Gişede Zarar Eden "Blackhat" için Kendini Suçladı!

En tecrübeli yönetmenler bile bir film fikri aklına geldiğinde potansiyeli konusunda yanılgıya düşebilirler. Bu durumun en net örneklerinden biri yönetmen Michael Mann'ın Blackhat filmi. 2015 yılında Chris Hemsworth'un başrolünde yer aldığı film, siber suçlar dünyasına odaklanıyordu ve konusu zamanının ilerisinde olduğu için gişede bekleneni veremedi.

Variety'e konuşan Michael Mann, filmin sönük performansından tam anlamıyla kendisinin sorumlu olduğunu itiraf etti ve senarist Morgan Davis Foehl tarafından yazılan senaryonun çekime hazır olmadığını fark edemediğini kabul etti. Yönetmen "Bu benim hatamdı. Konu önceden düşünüldüğünden daha önde olabilir, çünkü birçok insan bunun hepsinin hayal ürünü olduğunu düşündü. Yanlış. Her şey taş gibi gerçekti." şeklinde konuştu.

Türkiye'de Hacker olarak çevrilen Blackhat, Chris Hemsworth'un canlandırdığı bir siber suçluyu FBI'ın veri çalan hacker'ı bulması için işe almasını konu alıyordu. Film, siber güvenliğin kritik bir mesele olarak ortaya çıkmaya başladığı bir dönemde yayımlandı, ancak henüz geniş kitlelerin ilgisini çeken bir konu değildi. Bilgi güvenliği ve veri ihlallerinin şimdilerde önem kazanması aslında filmin anlatısını bugün daha güncel ve geçerli kıldı. Fakat bu durum filmin gişede gösterdiği olumsuz performansın üstünü kapatamıyor. Film 70 milyon dolarlık bir bütçeye karşılık 20 milyon dolardan daha az bir gelir elde etti. 

Kübra Karasu