sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 18 Ocak 2022

Daniel Brühl, “The Movie Teller”ın Film Uyarlamasının Başrolünde!

Variety'nin haberine göre Daniel Brühl, Danimarkalı yönetmen Lone Scherfig'in Hernán Rivera Letelier'in aynı adlı ödüllü otobiyografik romanının İspanyolca uyarlaması olan yeni filmi The Movie Teller'da erkek başrol olarak seçildi.

Roman tüm dünyada yayınlandı ve on dokuz farklı dile çevrildi. Film ise Bérénice Bejo, Antonio de la Torre, José Soza ve yeni gelen Sara Becker'ın da rol aldığı İspanyol, Fransız ve Şili ortak yapımı olacak.

The Movie Teller, 1960'larda Şili'nin Atacama Çölü'nde geçimlerini sağlamaya çalışan María Magnolia (Bejo) ve kızı María Margarita'nın (Becker) hikayesini anlatıyor. Maria Magnolia, kızını sinemanın güzel dünyasıyla tanıştırdıktan sonra, hikaye anlatma konusunda doğuştan gelen bir yeteneği olduğunu fark eder ve yoksulluğun pençesindeki kasaba, María Margarita'nın filmlere gitmesi için yeterli parayı toplamaya karar verir. Brühl, María Magnolia ile ilişkiye giren ve María Margarita için önemli bir baba figürü haline gelen Avrupa'dan bir yabancı olan Nansen'i oynuyor.

Brühl, öncelikle Good Bye Lenin ve The Edukators gibi beğenilen filmlerde Almanca çalışmalarıyla tanınıyor. Ama aynı zamanda bir dizi popüler İngilizce filmde de rol aldı. 2016'da Captain America: Civil War'da Baron Helmut Zemo'yu canlandırdığında uluslararası anlamda oldukça beğenildi ve geçen yılki The Falcon and the Winter'da kötü adam rolünü yeniden canlandırmak için geri döndü.



Filmografisinde ayrıca, diğer Marvel yıldızı Chris Hemsworth'un oynadığı Rush ve TNT'nin The Alienist'i gibi yapımlar da yer alıyor ve en son The King's Man'de görüldü. Scherfig'in filmine katılmadan önce All Quiet on the Western Front'un Almanca versiyonunda yer alması planlanıyor.

The Movie Teller resmi olarak 21 Mart'ta Atacama Çölü'ndeki Pedro de Valdivia'da çekime başlıyor.

Kübra Karasu