sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 08 Kasım 2022

Henry Selick, Disney'in İptal Ettiği Stop-Motion Filmi "The Shadow King"in Haklarını Geri Aldı!

Oldukça zor olması nedeniyle stop-motion olarak yapılan animasyonlar, çok nadir karşımıza çıksa da kısa sürede herkesin favorisi haline gelmeyi başarıyor. Her kareyi tek tek yapmak sonra da çekmek için harcanan zaman ve çaba çok uzun olunca, duyurulduğu gibi rafa kaldırılan projeler de olabiliyor. Yönetmen Henry Selick, Disney'in 2013 için planladığı ama sonrasın iptal ettiği The Shadow King'in haklarını geri aldığını açıkladı. 



Henry Selick'in Disney ile işbirliği The Fox and the Hound ve The Black Cauldron gibi klasiklerle seksenlerin başlarına kadar uzanır, ancak 1993'te The Nightmare Before Christmas'da Tim Burton ile olan ortaklığı ve daha sonra 1996'da James and the Giant Peach onu adeta unutulmaz kıldı. Bu nedenle yönetmen The Shadow King'in arkasındaki fikri, Disney Pixar'a sunduğunda 2011'de başlangıçta yeşil ışık yakılmıştı. Bildirildiğine göre projeye 50 milyon dolar yatırdıktan sonra Disney projeyi "çok tuhaf" buldu. Selick yine de umudunu kesmedi ve 2013 yılında kısa bir süreliğine Jaden Betts, Pamela Adlon, Brendan Gleeson, Jeffrey Tambor ve Catherine O'Hara'nın seslendirme yaptığı projeyi canlandırmaya çalıştı. Hatta potansiyel alıcılar için The Shadow King'i Avrupa Film Pazarı'na bile götürdü. Collider'a konuşan Oscar adayı yönetmen rafa kaldırılan filmin serüvenini anlattı.

Selick, "Bil bakalım ne oldu? Hakları Disney'den geri aldım ve belki de Wendell & Wild başarılı sayılırsa, The Shadow King'i de canlandırabilirim. Bu farklı olabilir ve sevdiklerini iddia ettikleri ama sonra içindeki her şeyi değiştirdikleri orijinal hikayeme dönebilir." açıklamasını yaptı. Artık The Shadow King'in haklarını geri alan dünyaca ünlü yönetmen, tutku projesine bir şans daha verebilir. 

Kübra Karasu