sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 05 Ekim 2021

Rekorları Alt Üst Eden James Bond Filmi "Ölmek için Zaman Yok" Türkiye'de Neden İzlenmedi?

Geçtiğimiz hafta sonu toplam 54 ülkede gösterime giren James Bond filmi "Ölmek için Zaman Yok" (No Time to Die), şimdiden 121,2 milyon dolar hasılata ulaştı. Yılın merakla beklenen filmi, daha fazla hasılat toplayacağı ABD ve Çin'de ise henüz vizyona girmeden bu başarıya ulaştı.

"Ölmek için Zaman Yok", Birleşik Krallık'ta 28,5 milyon dolar hasılatla; pandemi döneminin en iyi açılışıyla beraber James Bond serisinin ülkedeki en iyi açılışına da imza attı. Serinin Birleşik Krallık'taki eski açılış rekoru, 20 milyon sterlin ile Spectre filminindi. 

Birleşik Krallık'ın ardından filmin en çok izlendiği ülke Almanya oldu. "Ölmek için Zaman Yok"un en çok izlendiği ilk 10 ülkeyi öğrenmek için tıklayınız. Yaklaşık 14 milyon dolar hasılat elde eden yapım, 1 milyonu aşkın kişi tarafından izlendi. Çin'de 29 Ekim'de, ABD ve Kanada'da ise 8 Ekim'de vizyona girecek olan filmin, bu ülkelerin ardından toplam hasılatını yarım milyara yaklaştırması bekleniyor.



Birçok ülkede pandemi dönemi ve tüm zamanlar rekoru kıran filmin, Türkiye'deki rakamlarına bakıldığında ise beklenen ilgiyi göremediğini anlıyoruz. Daniel Craig'in son kez James Bond olarak izleyiciyle buluştuğu yapım, henüz vizyona girmeden önce bile sadece bu nedenle tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Türkiye'de sadece 60 bin kişi tarafından izlenen "Ölmek için Zaman Yok", sadece 1,7 milyon TL hasılat elde etti. Film bu rakamlarla 1-3 Ekim hafta sonu gişesinde 2. sırada yer aldı.

Peki James Bond serisinin 25. filmi "Ölmek için Zaman Yok"un gişe rekoruyla dolu Avrupa başarısının yanındaki Türkiye başarısızlığının sebebi nedir?

Şuan sadece Türkiye'de değil dünyanın neredeyse tamamında sinemalar için aşı/pcr testi uygulamasıyla beraber bazı pandemi kuralları devam ediyor. Nüfusun Avrupa'daki birçok ülkeden fazla olduğu Türkiye'nin, pandemi sonrası sinema izleyicisi olarak Avrupa'nın gerisinde kaldığını görüyoruz. Türkiye'de izleyicinin sinemaya gitmeme konusundaki en büyük tereddütü hala pandemi. Birçok kişi aşı olmamak için sinemaya gitmiyorken birçok kişi de aşı olduğu halde korona endişesiyle sinemaya gitmiyor.

Pandemi hala tüm dünyada devam ediyor ve buna rağmen Avrupa, Amerika ve Çin izleyicisinin sinemaya yaklaşımlarının pozitife döndüğü açıklanan gişe rakamlarıyla belli oluyor. Fakat Türk izleyicisinin ne zaman aynı duyguyu yakalayıp sinemayı pandemi öncesi günlerine geri döndüreceği merak ediliyor.