sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 11 Nisan 2023

"Aşk ve Umut"un Yıldızı Cemre Kurum: "Elif'in Hikayesinin Hüzünlü Bitmesi Beni Hüzünlendiriyor"

Hıçkırık, Üç Harfliler Musallat, GİF, Aşk ve Umut gibi birçok film ve dizi ile izleyiciyle buluştun. Peki oyunculuk serüvenin nasıl başladı?

Çocukken evcilik oynamayı çok severdim ve her seferinde başka bir insanı oynamaktan keyif alıyordum. Babamın ilk kameralı telefonunu alışıyla bu anları kaydetmeyi ve oyunuma dahil ettiğim karakterleri geliştirmeyi seviyordum. Bunun bir meslek hali olduğunu algıladığım yaştan beri istiyorum ve bununla ilgili kendimi geliştirmek için eylemler almaya başladığımda serüvenim başladı diyebilirim.



Rol aldığın karakterler arasında senin favorin hangisiydi?

Hepsinin içinde bulunduğu hikaye ve karakterleri farklıydı. Ama en son canlandırdığım ve yeni vedalaştığım “Elif” karakteri diyebilirim. Hikayesinin hüzünlü bitmesi beni hüzünlendiriyor.

Oyunculuk kariyerinin henüz başında olan okuyucularımız için ne gibi tavsiyeler verirsin? Sence nelere dikkat etmeliler?

İnandıkları yoldan vazgeçmemelerini önerebilirim. Herkesin macerası ya da önüne çıkan engeller ve fırsatlar farklı. O yüzden en önemlisi inanmak diyebilirim.

"Kendi endişe ve korkularımı yendiğimi hissettiğim tüm anlar benim için inanılmaz bir keyif..."




Sette en keyif aldığın an hangisiydi?

Sette en keyif aldığım anlar hep en zorlandığım anlar oluyor genelde. Kendi endişe ve korkularımı yendiğimi hissettiğim tüm anlar benim için inanılmaz bir keyif. 

Son olarak Kanal D ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Aşk ve Umut dizisiyle izleyiciyle buluştun. Ne zaman seni yeniden ekranlarda göreceğiz?

Şu an çok gözlemlediğim bir dönemdeyim. Umarım keyif aldığım bir proje olacak.



Hangi oyuncular ve yönetmenle aynı projede yer almak isterdin?

O kadar çok film izliyorum ki her seferinde başka bir oyuncuya başka bir yönetmenin dünyasına hayran kalabiliyorum ve bu hiç sabit olmadığı hep bir yenilik içinde olduğu için bir isim veremem ama uzun bir liste yapabilirim.

Senin için sinema ne ifade ediyor?

Zihnimle, duyu organlarımla odağımın tamamını verebildiğim kendimi başka dünyaya ait hissedebildiğim bir an sinema dünyası. Kendi hayalgücümü başkalarının hayallerinde görmem ya da başka hayallerin beni beslediği sonsuz bir deneyim alanı. 



Son olarak okuyucularımız için film önerir misin?

En son "İlgi Manyağı" filmini izledim sinemada ve bir çok farklı açıdan çok beğendiğim işlerden biri oldu. Yine güncel olarak “Her Şey Her Yerde Aynı Anda” filmi beni dünyasına çok çekti. “Fil Adam” en sevdiklerimdendir. Türk filmlerinden ise “Uçurtmayı Vurmasınlar” geldi aklıma ilk.

Röportaj: Kübra Karasu