sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 08 Nisan 2022

41. İstanbul Film Festivali Başladı!

İKSV tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle bu yıl 41.'si düzenlenen İstanbul Film Festivali, dün akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılan açılış töreniyle başladı.

Sunuculuğunu Cem Davran’ın üstlendiği 41. İstanbul Film Festivali açılış töreninde, onur ödüllerinin yanı sıra festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri de takdim edildi. Törene, Türkiye'den ve yurtdışından film ekipleri de dahil olmak üzere birçok isim katıldı.

Festivale büyük katkıda bulunan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’ne, festivalin tema sponsorları Anadolu Efes, Zorlu Holding ve Paribu’ya, festivalin Dünden Bugüne Türk Klasikleri Özel Gösterim Sponsoru Zurich Sigorta’ya teşekkür plaketleri takdim edildi. Törende ayrıca İKSV Kurucu Sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu ve festivale destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür edildi.



İki yılın ardından yüz yüze gerçekleştirilen festivalde; 12 gün boyunca, 14 bölümde 43 ülkeden 164 yönetmenin filmleri gösterilecek. İstanbul Film Festivali, dünya sinemasının en yeni örneklerinden kült yapımlara 135 uzun ve 22 kısa metrajlı filmden oluşan zengin programıyla izleyiciyle buluşacak. 

41. İstanbul Film Festivali'nin detaylı programına ulaşmak için tıklayınız.