sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 03 Ekim 2021

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali Başladı!

Antalya'da bu yıl 58'incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılışı, kırmızı halı geçişiyle, 10 bin kişilik spor salonunda corona virüsü tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi.

Törene katılan sanatçılardan bazıları corona virüsüne karşı tedbir almak amacıyla maskeleriyle kırmızı halıda yürüdü. Festivalde bu yıl, Cumhuriyet tarihinin en büyük yangını olan Manavgat yangını nedeniyle ‘Gelecek umutla yeşerecek’ sloganıyla başladı.

Açılış Töreni, Yekta Kopan ve Nefise Karatay sunuculuğunda gerçekleşti. 



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Muhittin Böcek, 58’inci Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde açılış konuşmasını yaptı:

 “Bütün vatandaşların duaları ve iyi dilekleriyle bugünlere geldik. 1964 yılında Altın Portakalı başlatan Avni Tolunay başkanımızdan bugüne kadar gelenlere rahmet hayatta olanlara sağlık diliyorum. İnşallah bu hafta boyunca bütün vatandaşlarımız sinemaya, filmlere doyacak diye düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Nice Altın Portakallara” dedi. 



Festival kapsamında Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Film kategorilerindeki yarışmaların yanı sıra, Antalya Film Forum ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması düzenlenecek ve toplam 1 milyon 400 bin lira ödül verilecek.

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu, sanat yönetmenliğini ise Başak Emre üstlendi. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığını senarist, yönetmen, yapımcı ve akademisyen Emin Alper yaparken; Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığını, Polonyalı yönetmen Dorota Kędzierzawska, Antalya Film Forum'un yöneticiliğini ise Müge Özen ve Pınar Evrenosoğlu üstlendi. Jüri üyelerini ise, ulusal yarışmaların jüri üyelerini; Ahmet Sesigürgil, Ayfer Tunç, Gaye Su Akyol, Hazal Kaya, Muhammet Uzuner, Senem Tüzen oluşturuyor.



Bu yıl Ulusal Belgesel Film Yarışması filmleri jüri üyeleri ise; yönetmen Didem Pekün, yönetmen-senarist Pelin Esmer ve gazeteci-yazar Pınar Öğünç, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması filmleri de yönetmen-oyuncu Onur Saylak, oyuncu Öykü Karayel ve senarist-yapımcı Tunç Şahin tarafından oluşuyor.



Başkan Böcek’in konuşmasının ardından tüm filmlerin kısa gösterimleri davetlilere sunuldu ve jüri üyeleri tanıtıldı. Festival açılış konuşmasının ardından sanatçı Erol Evgin söylediği şarkılarla davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Festival tüm hızıyla devam ediyor.